Ayağını siyah kumlara sürünce içinden kıpkırmızı bir şey çıktı... Kırmızıya bürünen sahil hakkındaki gerçek sonradan ortaya çıktı

Ayağını siyah kumlara sürünce içinden kıpkırmızı bir şey çıktı. Kırmızıya bürüne sahil hakkındaki gerçek sonradan ortaya çıktı. İran'da bulunan Hürmüz Adası'nın sahilinde kırmızı kumlar ve kırmızı sular dikkat çekiyor. Bilim insanlarına göre, suyun ve kumların kırmızı rengini almasının sebebi toprağın demir oksit bakımından oldukça yoğun olmasından kaynaklanıyor.

Sosyal medyada paylaşılan video, izleyenleri şaşkına çevirdi. Kayda alınan görüntülerde, bir siyah kumların üzerine ayağını süren kişi, bir anda kıpkırmızıya dönen kumu gösterdi. Ardından dalgalarla gelen deniz suyunun da renginin kırmızı olduğu görüldü. Görenler, oldukça şaşırtan olayın, bilimsel olarak bir açıklaması olduğunu belirtildi. 

Ayağını siyah kumlara sürünce içinden kıpkırmızı bir şey çıktı... Kırmızıya bürünen sahil hakkındaki gerçek sonradan ortaya çıktı - Resim : 1

KIRMIZIYA YOL AÇIYOR

İran'ın Hürmüz Adası'ndaki toprak, demir oksit bakımından oldukça yoğundur. Bu durumun, adadaki volkanik kayalarından kaynaklandığı düşünülmektedir. Konsantrasyon, dalgalarla yıkanan bu kırmızı renge yol açar.