Ayçiçek yağında sevindiren haber

Enflasyon rakamlarının ardından gündemden düşmeyecek ayçiçek yağında, üretim çalışmalarının hız kazanmasının rekolte artışını da beraberinde getirdiği ifade edildi. Üretimdeki artışın fiyatları da düşürmesi beklentisi oluştu. İşte detaylar...

Ayçiçek yağında sevindiren haber

Enflasyon rakamlarından en çok etkilenenlerden gıda sektöründe yağ fiyatları gündemden düşmüyor. Son 2 yılda 3 kat zamlanan ayçiçek yağında ekim çalışmalarının hız kazanması rekolte artışını da beraberinde getirdi. 

Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Sivas’ta ayçiçeği ekiminde geçmiş yıllara göre yüzde 400 artışın olduğunu söyledi. 

Çetindağ'ın aktardıklarına göre; Sivas’ta geçmiş yıllarda yaklaşık 20 bin dönüm alana ekilen ayçiçeği 2022 yılında kapasitesini artırarak 134 bin 500 dönüm alana ekildi. Çiftçilerin yağlık ve çerezlik ayçiçeğine yönelmesiyle 134 bin 500 dönüm alanda ekili olan ayçiçeğinden 45 bin ton ve üzeri rekolte bekleniyor.

Başkan Çetindağ, devlet tarafından desteklerin ve fiyatların yüksek tutulması halinde gelecek yıllarda üreticilerin kapasitelerini daha da arttıracağını söyledi.