Ay’da ilk kazma vuruluyor, bakın temelde hangi malzemeyi kullanacaklar

Bilim insanları, insanlığı uzaya götürmekte kararlı. Bu nedenle çalışmalar tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda Ay’a bir üs inşa edilmek isteniyor. Bu üste Dünya’dan giden malzemeler işe yaramayacağı için Ay’ın tabanında olan ay regoliti kullanılacak.

Ay’da ilk kazma vuruluyor, bakın temelde hangi malzemeyi kullanacaklar

Dünya'nın sonunun yaklaştığına dair teoriler insanları korkutmaya devam ederken, bir yandan da uzaya gitmek için çalışmalar tam gaz devam ediyor. NASA'dan ve diğer ülke uzay merkezlerinden bilim insanları, hummal çalışmalarını sürdürüyor. 

AY'DA ÜS KURACAKLAR

İnsanlığı Ay'a götürmekte kararlı olan bilim insanları, hem oradaki çalışmaları daha yürütebilmek hem de ilk insanları ağırlayabilmek için Ay'a üs kurmayı hedefliyor. Şimdilerde ise bu üssün temelinde hangi malzemenin kullanılacağı belirlenmeye çalışılıyor.

YENİ İNŞAAT MALZEMESİ

Bilim insanları, Dünya'dan götürülecek malzemelerin Ay'da işe yaramaması nedeniyle halihazırda Ay tabanında bulunan bir malzemeyi kullanacak. Bu malzemeye ay regoliti adı veriliyor. Oldukça kaliteli ve sağlam olan bu malzeme, yapının sağlamlığına katkı veriyor.