Aydın'da aylar sonra çiftçinin yüzü gülmüştü ancak hem buğdayların hasadını geciktirdi hem de kaliteyi düşürecek

Kuraklıktan korkan bölge halkı yağışlara sevinmişti. Ancak Aydın'da etkili olan yağışlar, hasat edilmesi gereken buğdayın tarlada kalmasına neden oldu. Çiftçiler, ıslanan buğdayların kurumasını bekleyecekler. Tahminlere göre Haziran ayının sonlarına doğru kuruyan tarlalara biçerdöver girebilecek.

Aydın'da aylar sonra çiftçinin yüzü gülmüştü ancak hem buğdayların hasadını geciktirdi hem de kaliteyi düşürecek

Aydın genelindeki barajların doluluk oranlarının düşük olması ve kuraklığın beklenmesi sebebiyle son günlerde etkili olan yağışlar çiftçileri sevindirse de hasat için bekleyen buğdaylar tarlada kaldı. Bölge çiftçisi yağmurların kesilmesi ve tarlaların kuruması sonrası hasada başlamayı bekliyor.

Aydın'da aylar sonra çiftçinin yüzü gülmüştü ancak hem buğdayların hasadını geciktirdi hem de kaliteyi düşürecek - Resim : 1

TARLALARIN KURUMASINI BEKLEYECEKLER

Meteoroloji verilerine göre, Aydın'da yağışların hafta sonu da devam etmesi beklenirken, tarlaların kuruması ve biçerdöverin hasat için tarlaya girmesinin Haziran sonlarına bulacağı tahmin ediliyor. Yağmurlar nedeniyle buğdayın kalitesinde biraz düşüş yaşanması beklenirken, çiftçiler kuraklık sebebiyle yaşanan yağışların sevindirici olduğuna dikkat çekti.