Bir il her yerde onu arıyor! 60 yıldan bu yana kentte izine rastlanmadı

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’ne bağlı milli parklarda Türkiye’de nesli tükenmek üzere olan Anadolu Parsı aranıyor. 60 yıldan bu yana izine rastlanmayan Anadolu parsını yakalamak için 100’ün üzerinde fotokapan inceleniyor.

Bir il her yerde onu arıyor! 60 yıldan bu yana kentte izine rastlanmadı

Türkiye'de nesli tükenmek üzere olan Anadolu Parsı’nın izini bulmak için Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından çalışmalar devam ederken Anadolu parsının öldürülmesinin cezasının 1 milyon TL olduğu belirtildi.

Bir il her yerde onu arıyor! 60 yıldan bu yana kentte izine rastlanmadı - Resim : 1

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’ne bağlı milli parklarda Türkiye’de nesli tükenmek üzere olan Anadolu Parsı aranıyor.

Türkiye’de Anadolu Parsı’nın arandığı 18 ilden biri olan Aydın’ın Kuşadası ve Söke ilçelerinde bulunan Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda bulunan 100’ün üzerindeki fotokapanlara yansıyan görüntülerin incelendiği öğrenildi.

Bir il her yerde onu arıyor! 60 yıldan bu yana kentte izine rastlanmadı - Resim : 2

“2010’DA DOLDURULMUŞ POSTU BULUNMUŞTU”

Nesli yıllar önce tükenen Anadolu Parsına ait tahnit (postun doldurulması) bir rastlantı sonucu 2010 yılının Aralık 2010 tarihinde Germencik’te bulunmuş, o dönemin Çevre ve Orman Aydın İl Müdür Vekili Süleyman Gündeay'ın katkılarıyla, temizlenerek Eski Doğanbey Köyü'nde bulunan Ziyaretçi Tanıtım Merkezi'nde sergilenmesine karar verilmişti.

Bir il her yerde onu arıyor! 60 yıldan bu yana kentte izine rastlanmadı - Resim : 3