İstanbul'un akciğerini böyle kundakladı!

İstanbul Pendik'te bulunan Aydos Ormanı'nın kundaklanma anının görüntüleri ortaya çıktı. Gözaltına alınan kişinin terörle mücadele şube müdürlüğünde sorgusu sürüyor. Bakan Pakdemirli, şahsın terör bağlantısı bulunduğunu açıkladı.

İstanbul'un akciğeri olarak bilinen Aydos Ormanı'nda dün orman yangını çıkmış ancak itfaiyenin hızlı müdahalesi ile kısa sürede söndürülmüştü. Olayla ilgili kundaklamadan şüphelenen ekipler güvenlik kamera görüntülerini inceledi.

Yapılan incelme sonrası bir kişi Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Şahıs ardında terörle mücadele şube müdürlüğüne götürüldü. Şahsın sorgusu devam ediyor.

Yangının çıkış anı kamerada

Pendik Aydos Ormanı'nda dün akşam saatlerinde yangın çıkmış, 1 kişi gözaltına alınmıştı. Yangınla ilgili yeni bir görüntü ortaya çıktı. Görüntülerde bir kişinin yangının çıktığı bölgede bulunduğu, alevlerin yükselmesinin ardından oradan uzaklaştığı görülüyor.

Bakan Pakdemirli: Terör bağlantısı tespit ettik

Aydos Ormanı'ndaki yangın hakkında açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, terör bağlantısı tespit ettiklerini açıkladı. Pakdemirli, "Yakalanan kişiyle ilgili görünen o ki bir terör bağlantısı mevcut" dedi.