Ayı ağaca doğru yöneldi…Yaptığı hareketi izleyenler gülmeye başladı…O anlar fotokapanlara yansıdı

Kış aylarında kış uykusuna yatan ayılar yaz aylarında da uykularından uyanıp şehir merkezlerine yakın yerlerde, köylerde ve ormanlarda görülmeye başlandı. Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından ormanlara yerleştirilen bir fotokapandan gelen görüntü ise herkesi gülümsetti. Ayağa kalkan ayı ağaca yöneldi ve sürtünerek sırtının kaşınmasını giderdi. O anlar fotokapanlara yansıdı.

Yaz aylarında kış uykularından uyanan ayılar özgürce gezerken . Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından ormanlara yerleştirilen bir fotokapana komik anları yansıdı.Ayağa kalkan ayı ağaca yöneldi ve sürtünerek sırtının kaşınmasını giderdi.

 VİDEOYU İZLEYEN GÜLDÜ

DKMP Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımında ise şu ifadelere yer verildi: “Bu ağaçlar yaban hayvanlarının yaşam sınırları belirlemek ve alan hakimiyetlerini kendi türündeki diğer hayvanlara anlatmak için kullandıkları işaret alanları olarak belirlendi. Yaban hayvanları bu ağaçlarda kokularını bırakmak suretiyle ayakları ve pençeleri ile işaretlemektedir. Bu ağaçlara “Bu ağaç biyolojik çeşitliliğin korunması için doğada bırakılmıştır” tabelası takılmıştır.” Videoyu izleyenlerin suratlarında ise tebessüm oluştu.