Ayılardan sonra onlar başladı. Sürüler halinde köylere inip ekili arazileri talan ettiler. "Resmen istilaya uğradık"

Kastamonu'ya bağlı Tosya ilçesinin köylerinde yaşayan vatandaşlar, canından bezdi. İstilaya uğradıklarını söyleyen köylüler, köylerine sık sık gelen yaban domuzu sürülerinden yaka silkti. Domuzlar, kalabalık sürüler halinde köylere inerek ekili arazilere zarar verdi.

Ayılardan sonra onlar başladı. Sürüler halinde köylere inip ekili arazileri talan ettiler. "Resmen istilaya uğradık"

Edinilen bilgiye göre, Tosya ilçesine bağlı Gökçeöz köyünde kırsal alanda aç kalan domuz sürüsü, köyün çevresindeki, bağ bahçe ve tarlalara inerek yiyecek arıyor. Bağ ve bahçelere zarar veren domuz sürüsü vatandaşlar tarafından görüntülendi. Vatandaşları uzaklaştırdığı domuz sürüsü ormanlık alana kaçarak gözden kayboldu.

Ayılardan sonra onlar başladı. Sürüler halinde köylere inip ekili arazileri talan ettiler. "Resmen istilaya uğradık" - Resim : 1

RESMEN İSTİLAYA UĞRADILAR

Ayıların her gün bağ ve bahçelere zarar verdiğini belirten Gökçeöz köyü Muhtarı Mustafa Söylemiş, "Domuz sürüleri köylülerimizi ve muhtarlığımızı adeta canından bezdirdi. Hemen hemen her gece 20-30 adet domuzdan oluşan sürüsü, köyümüzün yakınlarına kadar gelerek bağ ve bahçelerimizdeki ekili ürünlere zarar veriyor. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Her türlü tedbiri alıyoruz, fakat bu hayvanların sonu gelecek gibi değil. Köylü olarak resmen domuzların istilasına uğradık” ifadelerini kullandı.