AYM, Soylu, Nedim, Rıdvan

Anayasa Mahkemesi (AYM) ile başlayalım. Yüksek Mahkeme, ‘Şehirlerarası karayollarında gösteri yürüyüşleri düzenlenemez’ hükmünü Anayasa’ya aykırı buldu, fırtına koptu!

Bana göre haklı olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AYM Başkanı’nı sert bir şekilde eleştirdi. İkili arasında bisiklet polemiği yaşandı ki, bu bence konunun en hafif ayağı. Bu karar AYM’nin aldığı ilk skandal karar değildi. Terör örgütü PKK’nın, ‘çukur olayları’ sırasında, kimi birliklerin devleti kıyım yapmakla suçladığı saçma sapan bildiri için de ‘ifade özgürlüğü’ kararı vermişti. Bu ve buna benzer çok tartışmalı kararı var Yüksek Mahkeme’nin.

İçişleri Bakanı Soylu, katıldığı bir programda, bütün bu kararları hatırlatarak AYM’yi eleştirdi. Ancak Soylu’nun öyle bir açıklaması vardı ki, benim tüylerimi ürpertti.

Bakalım ne diyor Soylu; “Anayasa Mahkemesi Başkanımız polis akademisi başkanıydı. Bir kabahat buluyor değilim ama bir tespiti ortaya koyuyorum. Aldığı komiser yardımcılarının yüzde 41’ini ben FETÖ’den uzaklaştırdım, ihraç ettim. Demek ki devlete adam alınırken dikkat edilmesi lazım. Ben bilerek aldı, şöyle yaptı falan demiyorum. Bir şey iptal ederken 50 yıl geçmişine bakmana gerek yok. 9-10 yıllık geçmişe bakarsın. Başka bir şey daha var, esas itibariyle Erzurum Üniversitesi ile yapılan bir protokol var. Bir takım polis memurlarının direkt olarak amirliğe geçmelerini temin edecek. O daha büyük bir felaket ve biz hala o sınavlara çalışıyoruz”.

Bu açıklamalar öyle bisiklet tartışmasına benzemez. Bilmem anlatabildim mi?!

Gelelim gazeteci Nedim Şener’in yazdıklarına…

FETÖ militanlarınca ABD’ye kaçırılan ve Pensilvanya’daki şarlatanın yanına götürülen sözde bir doktorun imza attığı tecavüz ve taciz skandalını yazdı Nedim. Öyle bilgilere yer verdi ki, skandalın ABD’li yetkililerce de bilindiğini yazdı. Bu yazıdaki iddiaların devletin ilgili birimleri tarafından ciddiye alınıp, FETÖ’nün gerçek yüzünü gösterebilmek için ABD iç kamuoyunda kullanılması gerektiğini düşünüyorum.

Son olarak Rıdvan Dilmen

Rıdvan Hoca, NTV ekranlarında öyle şeyler açıkladı ki, futbol dünyasındaki FETÖleşme’nin resmen çetelesini ortaya döktü. Hem de adres vererek, isim isim… Bu açıklamaların tamamının bir soruşturma konusu olması gerekir. Ayrıca bu açıklamalar bize bir kez daha gösterdi ki, FETÖ ile mücadelede, FETÖ temizliğinde daha çok yolumuz var.