Bayburt’ta aynı gün içinde iki ayrı yaylada bozayılar görüntülendi. Kavlatan Yaylası’nda tek başına dolaşan bir bozayı ile Hopur Yaylası’nda anne bozayı ve iki yavrusu, sarp arazide yiyecek ararken vatandaşlar tarafından görüntülendi.
VATANDAŞLAR O ANLARI KAYDA ALDI
Hopur Yaylası'nda kaydedilen görüntülerde, anne ayının önde, yavrularının ise arkasında dağlık arazide ilerlediği görülüyor. Ayıların doğadaki hareketlerini uzaktan izleyen vatandaş, o anları cep telefonuyla kaydetti. Bir süre bölgede dolaşan ayılar, daha sonra ormanlık alana doğru ilerleyerek, gözden kayboldu.
BOZ AYI BOYUTUYLA KORKUTTU
Kavlatan Yaylası'nda karşılaşılan bozayı, boyutuyla dikkat çekti. Görüntüyü çeken vatandaşın arkadaşı, "Çok büyük bir ayı, gelir vurur arabayı devirir. O buralarda tek değildir" sözleriyle şaşkınlığını dile getirdi. Yaylaya gezmeye giden ve ayıları gören vatandaş ise, "Sen kork, sen burada yaşıyorsun. Biz bırakıp gideceğiz" diyerek karşılık verdi.
Bayburt'un yüksek kesimlerinde zaman zaman görülen ayılar, özellikle yaz aylarında yaylalara kadar inerek, yiyecek arayışına giriyor.