Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu'ndan deprem bölgesine yardım

Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yardım ulaştırma çalışmaları sürüyor. Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosluğu da yardım gönderenler arasında yer aldı. Başkonsolosluktan deprem bölgesine kamyon dolusu gıda, giyim, ısınma ve hijyen malzemeleri gönderildi. 

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu'ndan deprem bölgesine yardım

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ile yardımlar sürerken, 28 kentten sorumlu Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere kamyon dolusu ihtiyaç malzemesi gönderdi.

Başkonsolosluk binası önünde Kafkas Üniversitesi’nde öğrenim gören Azerbaycanlı öğrenciler ve konsolosluk çalışanları tarafından kamyona yüklenen malzemeler, AFAD Koordinasyon Merkezi'ne teslim edildi.

"BİZİM DE ÇORBADA TUZUMUZ OLSUN"

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, “Başta Kahramanmaraş olmak üzere 10 ilde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Azerbaycan Başkonsolosluğu olarak biz de devletimizin yaptığı gibi depremzedelerimizin yanındayız. Bizim de çorbada bir tuzumuz olsun, diye depremzedelerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Isıtıcı sobalar, yiyecek ve her türlü ihtiyaç malzemesi gönderiyoruz. Ayrıca çocuklarımız ve yaşlılarımız için de ihtiyaç olan malzemeleri aracımıza yükledik. İnşallah yardımlarımız amacına ulaşır ve buradaki ihtiyaç sahibi ailelerimize bir nebze de olsa merhem olmuş olur” dedi.