Azerbaycan'da enkaz altında kalan kadın dehşet dolu anları anlattı!

Ermenistan’ın gence kentinde sivilleri hedef alan saldırısında yaralanan iki çocuk annesi gözlerini kaybetti. Artık ne çocuklarını ne de başında bekleyen kocasını görmeyecek olan genç kadın, dehşet dolu anları anlattı.

İşgalci Ermenistan ordusu, Azerbaycan’da birçok sivil gibi, biri 5 aylık, diğeri de 3 yaşında iki kız çocuğu annesi 24 yaşındaki Pervin Kasımova’nın da hayatını kararttı.

Takvimler 4 Ekim 2020’yi gösteriyordu. Saatlerse pazar sabahı 09.30’du. Pervin Kasımova, iki evladına kahvaltı hazırlamak için uykusundan yeni uyanmış mutfaktaydı.

İşte tam o anda işgalci Ermenistan ordusunun Gence’ye sivil hedeflere attığı ilk füze ne yazık ki evlerinin tam yakınına düştü ve iki çocuğu ile birlikte Pervin Kasımova ağır yaralandı.

İki gözünü kaybetti

Çocuklarını tedavisi bitti, onlar evlerine geri döndü. Ancak Pervin Kasımova’dan çok kötü bir haber geldi. Pervin hanımın gözleri ne yazık ki artık o iki balasını, o iki evladını göremeyecek.

Saldırıdan hemen sonra tv100 ekibi de olay yerine gitmiş, hatta kocası Turhal Kasımova ile görüşmüştü. Turhal Kasımova, saldırı sonrasında tv100’e yaptığı açıklamasında “Burası kayınbabamın evi. Eşim ve çocuklarım buradaydı. Eşim ve kaynanamın durumu çok kötü. Çocuklar daha iyi. Küçük çocuğumun kafasında yarık var. Şimdi hastanede tedavideler. Eşim komada kendine gelmedi. Durumu ağır eşimin” ifadelerini kullandı.

Enkazdan güçlükle çıkartılmıştı

Enkazdan güçlükle çıkarılan ve iki çocuğu ile birlikte kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesi veren genç anne, yaşam mücadelesini kazandı, hayata tutundu. Ancak gözleri artık görmüyordu.

Henüz artık görmeyeceğinden haberi olmayan Pervin Kasımova, dehşet anlarını tv100’e şu ifadelerle anlattı; “Hatırladığım bir ses duydum. Odadaydım, çocuklar annem falan. Aynaya gittiğimi hatırlıyorum o an patlama falan duymadım aslında. Uyandım ki toprağın altındayım, enkazın altındayım. Ağzım toprak dolu. Annem orada bağırıyor yardım edin diye”

Tek isteği Ermenistan’ın zulmünün görülmesi

Kasımova sözlerine şöyle devam etti, “Söylemek istiyorum ki biraz gözlerini açsınlar. Bu zulmü görsünler. Askere karşı savaşsın Ermeni işgalcileri. Böyle siviller, bizim gibi insanlar… Ailemden ayırdılar beni, bize bu zulmü yaşatmasınlar”

Onu, hastanede bir an olsun yalnız bırakmayan kocası Turhal Kasımova ise Ermenistan’ın yaptıklarına göz yumulmamasını istedi.

Turhal Kasımova, “Benim söylemek istediğim Ermenistan bütün sivillere zarar veriyor, bize de. Askerlerle savaşmıyor, savaş bölgeleri var, oralarda askerlerle savaşmalı. Ancak sivil insanlarla, çocuklarla, kadınlarla… Hepsi yaralı bizde. Buna göz yumuyorlar” dedi.