Azerbaycan'dan Rusya'daki seçimlerle ilgili açıklama: Ukrayna topraklarında yapılan seçimlerin hiçbir hukuki geçerliliği yok

Rusya ve Ukrayna savaş devam ederken, Rusya'nın Ukrayna'da ilhak ettiği 4 bölgede yapılan yerel seçimlerine Azerbaycan'dan açıklama geldi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, seçimlerin hiçbir hukuki geçerliliğinin olmadığını ifade etti.

Azerbaycan'dan Rusya'daki seçimlerle ilgili açıklama: Ukrayna topraklarında yapılan seçimlerin hiçbir hukuki geçerliliği yok

Rusya’da Ukrayna’dan işgal edilen Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson’un da aralarında bulunduğu toplam 80 bölgede dün başlayan yerel seçimler sürüyor. Azerbaycan, Ukrayna'dan işgal edilen topraklarda seçim düzenlenmesine tepki gösterdi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’dan yapılan açıklamada, Azerbaycan ve Ukrayna’nın birbirlerinin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü tanıdığı ve destekliği belirtildi. Ukrayna topraklarında sadece Ukrayna'nın anayasası ve mevzuatına uygun olarak yapılan seçimlerin meşru olabileceği vurgulanan açıklamada, "Azerbaycan'ın bu ilkeli tutumu, devletlerin egemenliğine ilişkin haklara saygı konusunda evrensel olarak tanınan norm ve uluslararası hukukun ilkelerine dayanmaktadır. Bu kriterleri karşılamadığı için Ukrayna'nın uluslararası alanda tanınan topraklarının bir bölümünde son yapılan 'seçimlerin' hiçbir hukuki geçerliliği yoktur" ifadeleri kullanıldı.