Baba mesleğini 30 yıldır icra eden at bakıcısı, düğünde atıyla karşılıklı harmandalı oynadı

Babadan kalma mesleği 30 yıldır sürdüren at bakıcısı, Manisa'ya bağlı Gördes ilçesinde atını süsleyip gelin alma törenine katıldı. Düğünde atıyla birlikte harmandalı oynayan bakıcı, misafirlerin büyük ilgisiyle karşılaştı. O anlar cep telefonu kameralarına yansıdı.

Manisa’nın Gördes ilçesine bağlı Yakaköy Mahallesi’nde düğünlerin vazgeçilmez gelenekleri yaşatılmaya devam ediliyor. Özel olarak yetiştirilen atlarla kız evine gelen erkek tarafı burada oyunlar oynayarak gelini evden alıp, nikahın kıyılacağı alana geçiliyor. Ata binen gelin nikahın kıyılacağı alanda indikten sonra oyunlar oynanmaya da devam ediliyor.

Baba mesleğini 30 yıldır icra eden at bakıcısı, düğünde atıyla karşılıklı harmandalı oynadı - Resim : 1

İLGİNÇ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Mahallede İlayda-Mehmet Can çiftçinin düğünleri de atlı gelenekle beraber bir hayli ilginç görüntülere sahne oldu. Gelin alma geleneğinin sona ermesinin ardından at sahibi Mustafa Yalvaç, atından inerek karşılıklı harmandalı oynadı. Çeşitli örtülerle süslenen atın sahibi Mustafa Yalvaç karşısında sergilediği oyun figürleri izleyenleri hayretler içerisinde bıraktı. Büyük bir ilgiyle izlenen oyunun ardından Mustafa Yalvaç, sıcaklayan atını suyla serinletmeyi de ihmal etmedi.

Baba mesleğini 30 yıldır icra eden at bakıcısı, düğünde atıyla karşılıklı harmandalı oynadı - Resim : 2

30 YILDIR BU MESLEĞİ YAPIYOR

Atına çocuk gibi baktığını söyleyen Yalvaç, “Atıma çocuk gibi davranıp severim, ona şeker veririm tımarını ederim. Hayvanı Akhisar’dan yeni aldım. Babadan geliyor bu meslek. 30 yıldır bu mesleğin içerisindeyim. Düğünlere, gelin almalarına, cirit şenliklerine gidiyorum. Her hayvan öğrenmez bunu” dedi.