Bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti'ye katıldı

Bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti'ye katıldı. Konuyu ilk kez tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, gündeme getirmişti.

Bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti'ye katıldı

Bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine AK Parti'ye katıldığını açıkladı.

CHP İzmir milletvekili olarak Meclis'e giren ancak daha sonra istifa ederek geçtiği Memleket Partisi'nden de ayrılan Mehmet Ali Çelebi, AK Parti'ye katılacağını açıkladı. Konuyla ilgili Twitter hesabından bir paylaşım yapan Çelebi, "Yüce Türk Milleti, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin namuslu ellerinde yetişen asker kökenli bir milletvekili olarak yol haritamı çizen şehitlerimiz ve beni bugünlere getiren aziz milletimizdir. Açıktan tarafım. PKK-Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemde olmam düşünülemez!" dedi.

Çelebi açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Vatan millet bütünlüğümüzü, FETÖ, PKK terör örgütleri ile kararlı mücadeleyi, Milli konuları (Mavi Vatan, S-400, Kıbrıs, Azerbaycan, Sözde Soykırım, Tezkereler, Savunma Sanayisi) önceleyen siyasi anlayışım gereği olarak; kimsesizlerin kimsesi, Cumhuriyetimizin neferi, Atatürk askeri, Türk Milletinin sesi olarak yoluma Cumhur İttifakı çatısı altında AK Parti'de devam edeceğim. Kurulan yeni dünya düzeninde bölgemizdeki Egemenlik mücadelemiz akamete uğramadan devam etmelidir. Davet ederek şahsımı onurlandıran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum. Halkımızın derletine çareler üretmek için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok çalışmaya devam edeceğim. Özellikle kahraman güvenlik güçlerimizin, şehit aileleri ve gazilerimizn hak ve hukuna yönelik düzenlemeler için katkı sunacağım. Mücadelemiz, dirayetimiz, direncimiz, inancımız mensubiyetinden gurur duyduğumuz Türk Milletinin var oluş gayesine hizmet, Türkiye'nin tarihsel devamlılığına sonuna kadar destektir."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kandemir: "Rozetini Sayın Cumhurbaşkanımız takacak" 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, sosyal medya hesabından Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye katıldığı anlara ait görüntüleri şu mesajla paylaştı:

"Ailemize hoşgeldin Mehmet Ali Çelebi. Vatana, millete olan vefasını ile sonuna kadar Cumhur İttifakının yanındayım diyen Sayın Mehmet Ali Çelebi’nin üyelik işlemlerini tamamladık. Rozetini Sayın Cumhurbaşkanımız Çarşamba günü yapılacak olan grup toplantısında takacaktır. Hayırlı olsun"

 

İLK KEZ BARIŞ YARKADAŞ GÜNDEME GETİRMİŞTİ 

Bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AK Parti'ye katıldığını açıkladı. Konuyu ilk kez tv100 yazarı Barış Yarkadaş, gündeme getirmişti.

tv100 yazarı Barış Yarkadaş, Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programında Mehmet Ali Çelebi ile kulis bilgilerini paylaşmıştı.

Aldığı kulis bilgilerini paylaşan Yarkadaş, şunları söylemişti:

"Bugün AK Parti’li bir arkadaşıma sordum, ‘Mehmet Ali Çelebi ile bir irtibatınız mı var?’ diye. 'Mehmet Ali Çelebi ile AK Parti Grup Başkanvekillerinden biri ve AK Parti MKYK Üyesi bir arkadaşımız bir temas kurdular, görüşmeler yaptılar ve Mehmet Ali Çelebi’nin ekim ayından itibaren AK Parti sıralarında artık milletvekilliğine devam etmesi hususunda anlaştılar' dedi."