Çelik gibi güçlü bir bağışıklığa sahip olmak için: Glutatyon C

Sağlığımızı korumak adına atılacak en önemli adımların başında bağışıklık sistemini güçlendirmek gelir. Peki, Bağışıklık sistemi nasıl güçlenir? Dr. Burak Tuncer “Glutatyon nedir? Vücudumuzdaki glutatyon miktarı neden düşer? Glutatyon C tedavisi nasıl yapılıyor?” sorularını sizler için yanıtladı.

Çelik gibi güçlü bir bağışıklığa sahip olmak için: Glutatyon C

Bağışıklığımızı güçlendirmek, özellikle tüm dünya olarak pandemiyle savaştığımız şu günlerde hayati önem taşıyor. İntravenöz (doğrudan damar yoluyla) tedavi yöntemleri arasında yer alan glutatyon C, metabolizmamızdaki toksik ve kanserojen maddeleri temizleyerek vücudumuzu başta kanser olmak üzere pek çok hastalıktan koruyor. Son dönemde özellikle pandemi ile birlikte çok konuşulmaya başlanan ve bağışıklığı güçlendirmek adına sıkça tercih edilen glutatyon C tedavisini ve konuyla ilgili en çok merak edilen soruları Dr. Burak Tuncer sizler için yanıtladı.

Çelik gibi güçlü bir bağışıklığa sahip olmak için: Glutatyon C - Resim : 1

Peki, Glutatyon nedir? Glutatyon C tedavisi nasıl yapılıyor? Glutatyon C tedavisinin faydaları nelerdir?

Çelik gibi güçlü bir bağışıklığa sahip olmak için: Glutatyon C - Resim : 2

Glutatyon nedir?

Glutatyon aslında hepimizin vücudunda bulunan ve üç önemli aminoasitten (glutamat, sistein ve glisin) oluşan, antioksidan özelliğe sahip doğal bir enzim. Sağlıklı bir insanın vücudunda yaklaşık 10 gram glutatyon var. Günlük beslenmemizden alabileceğimiz glutatyon miktarı ise sadece 100-150 miligram. Glutatyon vücudumuzdaki zararlı kimyasallar ve ağır metaller gibi toksik maddelerle savaşan, antioksidanları aktif hale getiren ve hücrelerimizin enerji santralleri olan mitokondrilerin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayan bir enzim.

Çelik gibi güçlü bir bağışıklığa sahip olmak için: Glutatyon C - Resim : 3

Metabolizmamızdaki tüm toksik maddeleri hücrelerimize ve DNA'mıza zarar vermeden ortadan kaldırıp sağlıklı hücrelere dönüştürüyor. Ve bu sayede bağışıklığımızı kuvvetlendirerek bizi koronavirüs ve kanser gibi pek çok hastalıktan koruyor. Glutatyon için kısaca "vücudumuzun temizlik görevlileri" diyebiliriz. İyi uyumamıza ve beslenmemize rağmen yorgun kalkıyorsak, enerjimiz çok düşükse ve kendimizi güne başlarken bile bitkin hissediyorsak nedeni glutatyon eksikliği olabilir. Glutatyon eksikliği ayrıca kalp ve tansiyon hastalıklarına, görme sorunlarına, cilt problemlerine ve romatizmal rahatsızlıklara da zemin hazırlıyor.

Çelik gibi güçlü bir bağışıklığa sahip olmak için: Glutatyon C - Resim : 4

Vücudumuzdaki glutatyon miktarı neden düşer?

Şehir yaşamının beraberinde getirdiği sağlıksız yaşam koşulları, kötü ve yetersiz beslenme, maruz kaldığımız toksik maddeler ve mecburen soluduğumuz kimyasallar vücudumuzdaki glutatyon miktarını azaltıyor. Besinlerden aldığımız glutatyon miktarı ise vücudumuzdaki ağır metallerin temizlenmesi ve toksik maddelerin atılması için yetersiz kalıyor. Ayrıca ileri yaş, yüksek kan şekeri, aşırı alkol tüketimi, obezite ve kronik hastalıklar da vücudumuzdaki glutatyon miktarının azalmasına neden oluyor. "Bağışıklık sistemimizin orkestra şefi" olarak tanımlayabileceğimiz glutatyonun azalma nedenlerinden biri de ileri yaş. Metabolizmamızda glutatyonun giderek azalması, vücudumuzun doğal yolla detoks yapmasını zorlaştırarak bağışıklık sistemimizi zayıflatıyor. Dolayısıyla bedenimiz, en çok ihtiyaç duyduğu dönemde savunmasız kalıyor. 

Çelik gibi güçlü bir bağışıklığa sahip olmak için: Glutatyon C - Resim : 5

Glutatyon C tedavisi nasıl yapılıyor?

Glutatyon C terapisi, vücudumuzun bağışıklık sistemini yöneten glutatyon enzimi ile bizi hastalıklara karşı koruyan ve hücre yenilenmesini destekleyen en önemli antioksidanlardan olan C vitamininin vücuda serum içinde, doğrudan damar yoluyla aktarılması prensibine dayanıyor.

Çelik gibi güçlü bir bağışıklığa sahip olmak için: Glutatyon C - Resim : 6

Tamamen acısız olan uygulama 15-20 dakika sürüyor. Öğle arasında bile gerçekleştirebildiğimiz işlem sonrasında kişi yaşamına kaldığı yerden, kesintisiz olarak devam edebiliyor. Seans aralığı ve sıklığı kişinin durumuna, vücut yapısına ve varsa şikayetlerine göre, yaptığımız konsültasyon sonucunda belirleniyor. Çoğunlukla 4 ila 12 seansta hedeflediğimiz sonuçları alıyoruz.

Çelik gibi güçlü bir bağışıklığa sahip olmak için: Glutatyon C - Resim : 7

Glutatyon C tedavisinin faydaları nelerdir?

Glutatyon C tedavisi, bağışıklık sistemimizi çelik gibi kuvvetli hale getirerek bizi koronavirüs başta olmak üzere pek çok virütik hastalıktan koruyor. İşlemin faydaları saymakla bitmiyor ancak birkaçını madde madde, şöyle sıralayabiliriz:

Çelik gibi güçlü bir bağışıklığa sahip olmak için: Glutatyon C - Resim : 8

- Kandaki nikotini temizleyerek sigaranın yan etkilerini azaltıyor.
- Metabolizmamızı toksinlerden temizleyip hücre yenilenmesini artırdığı için kronik yorgunluğu yok ediyor. Kişi kendini dinç ve enerjik hissediyor.
- Dolaşım sistemi hastalıklarının tedavisini destekliyor.
- Nefesi açıyor; solunum yolu hastalıklarının tedavisine yardımcı oluyor. 
- Hücre yenilenmesini hızlandırarak cildin daha dinç, aydınlık ve genç görünmesini sağlıyor.
- Sedef başta olmak üzere cilt hastalıklarının tedavisinde etkin rol oynuyor.
- Antioksidan etkisiyle tümör oluşumuna ve kansere karşı güçlü bir koruma sağlıyor.
- Kendini yenilemesini destekleyerek karaciğer hastalıklarının tedavisinde önemli bir görev üstleniyor. 

Çelik gibi güçlü bir bağışıklığa sahip olmak için: Glutatyon C - Resim : 9
- İnsülin direncinin yani şeker hastalığının tedavisini destekliyor.
- Kadınlarda doğurganlık, erkeklerde ise dölleme oranlarını artırıyor.
- Parkinson hastalığının belirtilerinin gözle görülür biçimde azalmasını sağlıyor.  
- Detoks ve anti-aging etkisiyle metabolizmayı tepeden tırnağa gençleştiriyor.
- İnflamasyonu (iltihaplanmayı) yok ederek kas ve eklemlerin güçlenmesini sağlıyor; romatizmal hastalıkların tedavisinde etkin rol oynuyor.
- Obezite tedavisini destekliyor; metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı oluyor.
- Bağışıklığı güçlendirdiği için alerji tedavisine destek oluyor.

Çelik gibi güçlü bir bağışıklığa sahip olmak için: Glutatyon C - Resim : 10Kimler glutatyon C tedavisi yaptırabilir?

Bugün tüm dünyada, tamamlayıcı tıp alanında sıklıkla tercih edilen koruyucu hekimlik uygulamalarının başında gelen glutatyon C terapisini; hamileler, emziren anneler, çocuklar ve kanser tedavisi görmeye devam eden hastalar hariç herkese güvenli, sağlıklı ve konforlu bir şekilde uygulayabiliyoruz. Kanser hastalarına, vücutlarının daha çabuk toparlamasını sağlamak adına,  tedavileri bittikten sonra glutatyon C terapisi yaptırmalarını öneriyorum. Herhangi bir sağlık sorunu olmayan kişilere ise bağışıklıklarını güçlendirmeleri için her yıl, haftada bir kez olmak üzere 5 seanslık (5 haftalık) kür şeklinde glutatyon C terapisi almalarını tavsiye ediyorum.

Çelik gibi güçlü bir bağışıklığa sahip olmak için: Glutatyon C - Resim : 11