Baharın gelmesiyle sürü şehre yakın yerlere indi... Dikkatli bakınca sürünün içindeki bir tanesi büyük ilgi çekti

Baharın gelmesiyle birlikte dağ keçileri ilçe merkezine yakın konumlara inmeye başladı. Erzurum'da baharın gelmesiyle birlikte dağ keçisi sürüsü ilçe merkezine yakın yerlere gelmeye başladı. İnsanlardan korkmayan hayvanların yanına sonradan dahil olan sürü lideri nadir görülen sakallı dağ keçisi dikkat çekti.

Baharın gelmesiyle sürü şehre yakın yerlere indi... Dikkatli bakınca sürünün içindeki bir tanesi büyük ilgi çekti

Erzurum'un Uzundere ilçesinde, 15 adet dağ keçisi ilçe merkezine yakın bir konumda görüntülendi. Nadir olarak görülen sürü lideri sakallı dağ keçisi sonradan sürüye dahil oldu.

Baharın gelmesiyle sürü şehre yakın yerlere indi... Dikkatli bakınca sürünün içindeki bir tanesi büyük ilgi çekti - Resim : 1

İNSANLARDAN KORKMUYORLAR

İlçe merkezine 1 kilometre mesafede bulunan Erikli Mahallesinde düzlük alanlarda görülen keçiler yoldan geçen insanlardan korkmuyor, yakınlarından geçebiliyorlar. Sakallı dağ keçisi sürüye hakim şekilde davranarak onları yönlendiriyor.

Baharın gelmesiyle sürü şehre yakın yerlere indi... Dikkatli bakınca sürünün içindeki bir tanesi büyük ilgi çekti - Resim : 2

SÜRÜYÜ KORUMAKLA GÖREVLİ

Sürüleri korumakla sorumlu olan sakallı keçi bir süre sürü ile birlikte otlandıktan sonra sürüsü ile birlikte kayalık alanda gözden kayboldu.