Bahçeli: AYM terör örgütünün arka bahçesi olmuştur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın 14 Mayıs seçimlerine hazır olduğunu söyledi. Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) HDP'nin Hazine yardımı ödenen hesaplarına geçici blokeyi kaldırmasına sert tepki göstererek ''AYM'nin verdiği karar hukuk skandalı olarak anılacak. AYM terör örgütünün arka bahçesi olmuştur.'' dedi.

Bahçeli: AYM terör örgütünün arka bahçesi olmuştur

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle; Bugün deprem felaketinin derin etkileri, yapılan çalışmalar, alınan tedbirler ve 14 Mayıs seçimleri ve diğer siyasi gelişmelerle ilgili geniş değerlendirme imkanı bulduk.

MHP ve CUmhur İttifakı 14 Mayıs CUmhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerine tam olarak hazırdır. Başarmaya kararlıyız. Bizim başarımız demek mazlumların umudu demektir. Bizim başarımız demek ülkemizin yükselişi demektir. MHP ve Cumhur İttifakı milli bağımsızlığımızın gücü, varoluşumuzun güvencesidir.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye'nin gücüne güç eklemiş, hükümranlık beratı, yeni yüzyılın yükseliş iddiasıdır. Türkiyemiz sürekli akış halinde bulunan bir sürecin, kulvarın tam ortasındadır. Bir yanda Cumhuriyet'in 100'üncü yıldönümüne ykalaşırken diğer yanda bu yıldönümünü demokrasinin imkanlarıyla perçinlemenin, kudretli bir geleceğe taşımanın çabasındayız. Türkiye Yüzyılı bu çabanın sonucu olacaktır.

Zorlu bir döenmden geçtiğimiz herkesin malumudur. 6 Şubat'ta meydana gelen ikiz deprem son bir asrın en büyük felaketini yaşatmıştır. Acılarımz çok büyük olsa da milli ve manevi dayanışma kuvveden fiile geçmiştir. Felaketin ağır enkazı karşısında Türkiye tek nefes olmuştur. Türk milleti tek ses, tek bilek haline gelmiştir.

Depremin ilk anından itibaren devlet tüm gücüyle bölgeye intikal etmiş, kanayan yaraların sarılması, kardeşlerimizin kurtarılması amacıyla geceli gündüzlü mücadele başlamış, kısa sürede müessir sonuçlar alınmıştır. Yarım milyon insanımız depremzede kardeşlerimizin yardımına koşmuştur. 3 milyon 320 bin insanımız tahliye edilmiştir. 800 bin kişi köylere taşınmıştır. 1,5 milyon insanımız çadırlarda, 55 bine yakın insanımız konteynerlerde hayatlarını sürdürmeye başlamıştır. Yurtlarda, otellerde ve misafirhanelerde 300 bine yakın insanımıza barınma imkanı sunulmuştur. Vatandaşlarımız en kısa sürede yuvalarına tekrar dönecekler, güvenli şekilde hayatlarına devam edecektir.

BAHÇELİ'DEN 'HAZİNE YARDIMI' ÇAĞRISI

Partilerin alacağı Hazine yardımı afetzedelere aktarılsın. Hazine yardımı alan diğer siyasi partilerden de aynı hassasiyeti ümit etmektedir. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz.

AYM'NİN HDP'YE HAZİNE YARDIMI KARARINA SERT TEPKİ

Biz böyle düşünürken AYM'nin HDP ile ilgili aldığı karar gafletliktir. AYM oy çokluğuyla karar almış ve yine safını belli etmiştir. HDP'ye Hazine'nin kasasını açmıştır. Bu karara oy veren mahkeme üyeleri ihanetin sözünü dinlemiş ve buna kulak vermişlerdir.

Şu anki Anayasa Mahkemesi Türk milletinin mahkemesi değildir. AYM'nin verdiği karar hukuk skandalı olarak anılacak.