Bahçelievler’de yandaki inşaat nedeniyle hasar gören bina boşaltıldı. Bugün ölçü alındı

İstanbul Bahçelievler'de yandaki inşaatın temel kazısı nedeniyle hasar gören bir bina dün boşatılmıştı. Bugün ise ekipler giderek binadan ölçü aldı. Ayrıca binanın son iki katının kaçak olarak yapıldığı ortaya çıktı.

Bahçelievler’de yandaki inşaat nedeniyle hasar gören bina boşaltıldı. Bugün ölçü alındı

Şirinevler’de temel atma çalışmaları esnasında, yanında bulunan 6 katlı binada hasar meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen Bahçelievler Belediye ekipleri tedbir maksatlı binayı boşalttı. Binayı boşaltan bazı vatandaşlar yakınlarının yanına giderken, gidecek yeri olmayan bina sakinleri Bahçelievler Belediyesinin misafirhanelerine yerleştirildi.
İçinde 17 tane daire olan bina ile ilgili kararın verilmesi için belediye ekipleri tarafından binadan ölçüm alındı. 1998 yılında inşaatına başlanılan bina 1999 yılında tamamlandığı ve bina tamamlandıktan sonra iki katının kaçak olduğu ortaya çıktı. Kaçak olan katlar hakkında belediyenin tutanak tuttuğu öğrenildi.

"BİZ KİRACIYIZ NE YAPACAĞIMIZI BİLMİYORUZ" 

Bina sakinlerden Berat Doğan konuyla ilgili açıklamada bulunarak, "Dün saat 14.30 civarı buradaki yan inşaata temel atarken bizim binaya bir darbe vuruyorlar. Evimiz yana doğru kayma yapıyor ve bina sakinleri binayı boşaltıyorlar. Eşim ve çocuğum da vardı. Aşağıya inerken biraz korkmuşlar, ayaklarını falan vurmuşlar. Biz kiracıyız, nasıl yapacağız bilmiyoruz, mülk sahibi olanlar da var, kiracı olanlar da var. Sonuç ne olacak ne bitecek bilmiyoruz. Belediyeye gittik akşam sonucu açıklanacak. Eşyalarımızı alabileceğimiz mi almayacağız mı? Nasıl bir süreç olacak bilmiyoruz. Tek sıkıntımız bu, çok şükür kimseye bir şey olmadı” diye anlattı. Vatandaşların bekleyişi sürüyor.