Bahçesinde gizemli bir ses duyunca hemen kamerasının kayıt tuşuna basıp o yöne doğru gitti. Ahşap panelin altından çıkan canlı korkuttu. Gözleri yoktu

Bahçesinde gizemli bir ses duyunca hemen kamerasının kayıt tuşuna basıp o yöne doğru gitti. Beklediği anda bahçede bulunan ahşap panelin altından bir anda ilginç bir canlı çıktı. Tuhaf canlı, bir anda izleyenleri korkuturken dikkatli bakıldığında hayvanın gözleri olmadığı ortaya çıktı.

Bahçesinde gizemli bir ses duyan kişi, hemen cep telefonunu eline aldı, kamerasının kayıt tuşuna basıp bahçeye çıktı ve o yöne doğru gitti. Beklerken saniyeler sonra karşısına çıkan canlı yürekleri hoplattı. Burnu ve küçük ağzındaki kocaman dişleri görünen canlının ilginç bir şekilde gözlerinin olmadığı ortaya çıktı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüleri izleyenler, canlının kör bir köstebek olduğunu söyledi. 

KÖR KÖSTEBEK

Boyu yaklaşık 9–10 cm. kadardır. Gözleri deri altında kalmıştır. Burun, kuyruk ve ayakları çıplaktır. Genelde ön bacaklarını yan basarlar bu nedenle ayak izleri bazen yan çıkar.Tek tek yaşarlar. Açtıkları galerilerin doğrudan dışarıya açılan giriş deliği yoktur. Eklembacaklılar ve solucanlarla beslenirler ya da yuvalarında depo ederler. Yılda bir defa 3-6 arası yavru verirler. Gebelik süreleri 4-6 haftadır. Gündüzleri aktiftirler. Kış uykusuna yatmazlar. Güney Avrupa'da ve Türkiye'de Batı, Kuzey ve Güneydoğu bölgeleri ile Trakya'nın Karadeniz kıyılarında yaygındır.