Bakan Adil Karaismailoğlu sadece "Önlem alacağız” açıklaması yapıyor! Scooter kazalarından gencecik canlar yitip gidiyor!

Gencecik canlar scooter kazalarında yitip gidiyor… Neredeyse her gün en az bir kaza meydana gelirken çözüm üretilmiyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hep aynı açıklamayı yapıyor ve sadece "Denetleyeceğiz" diyor.

Elektrikli scooterlar, Türkiye'de 2019 yılında hayatımıza girdi ve yaygınlaştı. Scooterlar, özellikle gençlerin vazgeçilmez ulaşım aracı oldu. Ancak bu yaygınlaşma birçok sorunu da beraberinde getirdi.

Özellikle de can kayıpları ve yaralanmaları yaşanmaya devam ediyor. Kazalar yaşanırken ise açıklama hep aynı: "Denetleyeceğiz, kuralları teşvik edeceğiz, önlemler getireceğiz..."

Son olarak iki gün önce Antalya’da iki lise öğrencisi Mahmut Yağız Balcı ve Ada Kayahan scooter kazasında feci bir şekilde can verdi. Ailelerin ocağına ateş düştü. Bu yaşanan acı olay ise ilk değildi. İstanbul'da 23 yaşındaki dansçı Dilara Gül de geçtiğimiz günlerde scooterla seyir halindeyken otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Sadece “Üzüntü verici” açıklaması yapıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaşanan her olayın ardından sadece “Üzüntü verici” açıklaması yapıyor. Oysa ki scooterlar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın sorumluluğunda.

Kazaların önü bir türlü alınamıyor

Kazaların sebebi bu yeni girişime karşı öngörüsüzlük, scooter kullanım kurallarına pek çok sürücü uymuyor. Denetimsizlik ve uygulama eksikliği ise kaza oranını her geçen gün artıyor. Üstelik elektrikli scooter ve kullanıcı sayısı da sürekli olarak artıyor. Kazaların önü bir türlü alınamıyor.

Vatandaşlar ise, öğüt değil, çözüm bekliyor.