Bakan Akar duyurdu! Asos'a harekat düzenlendi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak'ın kuzeyine hava harekatı düzenlendiğini belirterek, "Türkiye sınırına 140 kilometre mesafede Asos'a harekat düzenlendi" ifadelerini kullandı.

Bakan Akar duyurdu! Asos'a harekat düzenlendi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Şırnak'ta AK Parti'nin 2023'e Doğru Şehir Buluşmaları programında açıklamalarda bulundu. Akar, Irak'ın kuzeyine hava harekatı düzenlendiğini duyurarak, "Türkiye sınırına 140 kilometre mesafede Asos'a operasyon düzenlendi" dedi.

Akar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Biz 85 milyon vatandaşımızın güvenliği, karada, havada, denizde ve havada menfaatlerini korumak için görevini sürdürüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da yaptıkları var. Kişilikli ve kimlikli siyasetiyle şu anda Türkiye Devleti, uluslararası ortamda özne haline geldi. TSK'nın görev ve sorumlulukları arttı. Biz de her zamankinden daha fazla çalışmalıyız. Burada bizim için esas olan şu. Biz 85 milyonuz. Birliğimizi, bütünlüğümüzü sağlayacak ve refaha ulaşacağız. Şu anda el atılmayan problem yok. Şu anda TSK, Cumhuriyet tarihinin en yoğun günlerini yaşıyor. Birlik sayısı, altyapı ve yüksek ileri teknolojik cihazların kullanılması bakımından en üst seviyedeyiz. Mehmetçik, gece gündüz demeden hudutlarımızın korunması için yapılması gereken ne varsa yaptı yapıyor. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde. Gece gündüz, yaz kış demeden takipteyiz. Denizlerde, hava sahalarında da elimizden geleni yapıyoruz. TSK aynı zamanda Kıbrıs başta olmak üzere Azerbaycan Türkü'nün, Libya'daki kardeşlerimizin, diğer coğrafyalardaki kardeşlerimizin haklı davasında da mücadelesini sürdürüyor. Rehavet yok, zafer sarhoşluğu yok. 40 yıldan beri bu milletin başına bela olan terörden asil milletimizi kurtaracağız. PKK hiçbir zaman Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değildir. Bunun herkes farkında.

Biz Suriye ve Irak başta olmak üzere, tüm komşularımızın toprak bütünlüğüne son derece saygılıyız. Bizim meselemiz teröristler, biz teröristlerin peşindeyiz. 2019'dan sonra Pençe harekatları başladı. Sonuncusu Pençe-Kilit şu anda Zap'ta devam ediyor. Burada durmak yok. Teröristler nerede, hedefimiz orası. İster Suriye'nin kuzeyinde adı YPG olsun, ister Irak'ın kuzeyinde adı PKK olsun, bunlar teröristlerdir. Gerçek olan şudur ki, Türkler ve Kürtler kardeştir. Birbirimize su gibi, hava gibi lazımız.