Bakan Akar: Hiçbir vatandaşımız yalnız değildir

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hatay'ın Samandağ ilçesinde Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantıya katıldı. Akar, "Deprem bölgesinde hiçbir vatandaşımız yalnız değildir" dedi.

Bakan Akar: Hiçbir vatandaşımız yalnız değildir

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hatay'ın Samandağ ilçesinde Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantıya katılarak, "Türkiye büyük ve güçlü bir ülkedir. Büyük felaketlere karşı geçmişte olduğu gibi bugün de metanetle, sabırla, birliğimizi, beraberliğimizi sürdüreceğiz. Bu ruhla yaralarımızı saracağız. Bazı fitne ve fesat odakları bir şekilde bu birliği ve beraberliği görmemekte, nifak sokmaya çalışıyorlar. Buna meydan vermeyelim. Burada hiçbir şekilde ümitsizlik, karamsarlık, yılgınlık asla söz konusu olmamalı, hiçbir vatandaşımız yalnız değildir" dedi.

"DERİN BİR ÜZÜNTÜ VE YIKINTI İÇİNDEYİZ"

Bakan Akar, Hatay’ın Samandağ ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Akar, deprem bölgesinde büyük bir iş birliği içinde büyük bir gayret gösterildiğini belirtti.

6 Şubat’ta çok büyük bir felaketle karşı karşıya kalındığını belirten Bakan Akar, "Tarihimizdeki en büyük felaketlerden birisi. 12 il, 108 ilçe 100 bin kilometreden fazla bir alandayız. Toplamda 14 milyon insanımız bu depremden etkilendi. Derin bir üzüntü ve yıkıntı içindeyiz. Bu yıkıntıya karşı bizim almamız gereken, devletçe, milletçe almamız gereken ne varsa hepsini gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birliğimizi beraberliğimizi bir kez daha göstermemiz lazım. Tarihimizde buna benzer sıkıntılar olmuştur. Bunları hep beraber devlet-millet omuz omuza el ele vermek suretiyle tek yürek tek yumruk olarak içinden çıktı. Bunu da bir şekilde çözeceğiz. Burada kimsenin yalnız olmadığını, kimsenin tek başına kaldığı gibi bir durumun söz konusu olmadığını, devletin, milletin depremzede kardeşlerimizle beraber olduğunu herkesin iyi bilmesi gerekir" ifadelerine yer verdi.

"HİÇBİR ŞEKİLDE ÜMİTSİZLİK, KARAMSARLIK SÖZ KONUSU OLMAMALI"

Türkiye’nin büyük ve güçlü bir ülke olduğunun altını çizen Bakan Hulusi Akar, "Bunu görelim inanalım. Bunu sağlayan da asil milletimiz, 85 milyonun birliği, gücü, kuvvetidir. Büyük felaketlere karşı geçmişte olduğu gibi bugün de metanetle, sabırla, birliğimizi, beraberliğimizi sürdüreceğiz. Bu ruhla yaralarımızı saracağız. Burada milletimiz bir bütün. Burada etnik, mezhepsel, dinsel, ırksal bir durum söz konusu değil. Biz biriz beraberiz. Bazı fitne ve fesat odakları bir şekilde bu birliği ve beraberliği görmemekle nifak sokmaya çalışıyorlar. Buna meydan vermeyelim. Tek olacağız, birlik ve beraberlik içinde tek el ve gönül birliğiyle ayakta kalacağız. Bu sorunları çözeceğiz. Her şey normalleşecek, herkes normal hayatına dönecek. Çok şükür bu konuda gücümüz de, insanımız, azmimiz, kudretimiz de var. Burada hiçbir şekilde ümitsizlik, karamsarlık, yılgınlık asla söz konusu olmamalı, hiçbir vatandaşımız yalnız değildir" diye konuştu.

Herkesin gözünün deprem bölgesinde olduğunu kaydeden Bakan Akar, TSK'nın da milletin emrinde ilk andan itibaren görevinin başında olduğunu sözlerine ekledi.