Bakan Akar: Yunanistan ile bazı sorunlarımızı çözmeliyiz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunan mevkidaşı Panagiotopoulos ile ortak açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, "Yunanistan ile bazı sorunlarımızı çözmeliyiz" diye konuştu.

Bakan Akar: Yunanistan ile bazı sorunlarımızı çözmeliyiz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Hatay'da, Yunan mevkidaşı Panagiotopoulos ile ortak açıklamalarda bulundu

Bakan Akar'ın açıklamaları şu şekilde:

"EGE VE AKDENİZ'İN GERÇEKTEN DOSTLUK DENİZİ OLMASI SAMİMİ DİLEĞİMİZ"

"Bu sorunları Türkiye ve Yunanistan olarak barışçıl yol yöntemlerle çözebileceğine tüm kalbimle inanıyorum. Bizim komşu ülkeler olarak bizim sorunlarımız da dostluğuz da yok boyutlu. Bizim arzumuz temennimiz yeni bir felaketi beklemeden diyalog kapılarının açık olması. Ege ve Akdeniz'in gerçekten dostluk denizi olması bizim samimi dileğimiz. Böylece Türkiye ve Yunanistan'da yaşananların refah içinde yaşaması bizim temennimiz budur. Bu önemli anlamlı ziyaretten dolayı Panagiotopoulos'a teşekkürlerimizi sunuyorum."

Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos'un açıklamalarından satır başları:

"ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPTIK"

"Bu vesileyle bir kere daha depremlerde hayatını kaybeden binlerce kişi için baş sağlığı diliyorum. Bugün burada sevgilim dostum Hulusi ve ekibiyle yaptığım görüşmede iklim değişikliği ile ortaya çıkan doğan afetler anlamında, yeni meydan okumalara karşı nasıl mücadele edeceğimizi konuşmak zorundayız. Yunanistan depremin ilk dakikalarından itibaren üzerine düşeni yapmıştır. Destek göstermek için elimizden gelen her şeyi yaptık."