Bakan Bilgin'den istihdam müjdesi: "İkinci 25 bin istihdam paketini açacağız"

Bakan Vedat Bilgin, depremlerin etkilediği bölgelere ilişkin açıklamalarda bulunarak, "İkinci 25 bin istihdam paketini de açacağız. Bölgemizde ekonomik hayatın normale geçmesi, yeniden başlangıcı teşvik edecek bütün tedbirleri alıyoruz." diye konuştu.

Bakan Bilgin'den istihdam müjdesi: "İkinci 25 bin istihdam paketini açacağız"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, tüm ülkeyi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremin, Malatya'da Afet Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına katılarak açıklamalarda bulundu.

"BİRÇOK YERDE TEMEL ATMA SÜRECİNE GİRİLDİ"

Türkiye'nin canla başla çalıştığını belirten Bakan Bilgin, "Bu felaketin meydana getirdiği sorunları aşmak için Türk devleti elinden gelen her şeyi yapıyor. İlk aşamada kurtarma faaliyetleri... Sonra kurtarılan insanları, depremzedeleri bölgede kalacaklarsa onların kalabilecekleri, yaşayacakları çadırları, çadır kentleri, arkasından konteyner kentleri, arkasından yeni hayat alanlarının planlanarak inşaatların bir an önce başlatılması konusunda bir çalışma yapılıyor. Bu çalışmalar çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Birçok yerde temel atma sürecine girilmiştir. Dolasıyla Türk devletinin bu felaket karşısında milletin hizmetinde olduğunu Türk kamuoyu biliyor. Bu konuda da elimizden gelen her türlü çabayı sarf ediyoruz. Sarf etmeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

"YENİ BAŞLANGIÇLARI TEŞVİK EDECEK TEDBİRLER ALIYORUZ"

Depremden etkilenen bölgelerde istihdam sorununun olduğunu önemle vurgulayarak, "Gelir kaybına maruz kalmış olan ailelerin gelir sahibi yapılması. Bu konuda da ilk aşamada 25 bin yeni istihdam gerçekleştirdik. Vali beylerin organizasyonuyla yürüyor bu istihdam. Geliri olmayan aileler tespit edilerek, ikinci 25 bini de bölgede uygulamaya sokacağız. İkinci 25 bin istihdam paketini de açacağız. Dolayısıyla bölgemizin normalleşmesi, ekonomik hayatın normale geçmesi, yeniden başlangıcı teşvik edecek bütün tedbirleri alıyoruz. Bu konuda da hiçbir sınır tanımadan her ihtiyacı karşılamak bizim görevimiz." ifadelerine yer verdi.