Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç açıklaması! "Attıkları adımlar yetersiz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'in NATO üyeliği konusunda yaptığı açıklamada, "İsveç’in attığı adımlar yetersiz. Terörle ilgili endişelerimiz karşılanmalı. Bunlar çözülmeden İsveç’in NATO üyeliğine evet diyemeyiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç açıklaması! "Attıkları adımlar yetersiz"

Ankara’da Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO üyeliği konusunda İsveç'in attığı adımların yetersiz olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, "İsveç’in attığı adımlar yetersiz. Terörle ilgili endişelerimiz karşılanmalı. Bunlar çözülmeden İsveç’in NATO üyeliğine evet diyemeyiz. Kur’an’ın yakılması kabul edilemez. Bu yüzden müzakere toplantılarını askıya aldık. 3. toplantının Brüksel’de olmasında fayda var." ifadelerini kullandı.

"MADRİD MUTABAKATI UYGULANMADAN İSVEÇ'E 'EVET' DİYEMEYİZ"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "Madrid Mutabakatı uygulanmadan İsveç'e 'evet' diyemeyiz. İsveç ve Finlandiya’nın üyeliğini ayırabiliriz. Finlandiya’nın üyeliğine daha sıcak bakıyoruz. Daha az sorunlu ve sorunlu olarak ölçüm yapıyoruz. " ifadelerini kullandı.