Bakan Dönmez'den deprem sonrası doğal gaz kesintisi açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgaz kesintileriyle ilgili açıklama yaptı. İzmir'de meydana gelen deprem anı itibarıyla 74 bin 500 civarında abonenin elektriği kesildiğini belirtti.

Bakan Dönmez'den deprem sonrası doğal gaz kesintisi açıklaması

İzmir açıklarında meydana gelen ve AFAD’ın 6.6 büyüklüğünde olduğunu açıkladığı deprem sonrası Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den açıklama geldi. Dönmez, İzmir 112 Acil Çağrı Merkezi'nde tüm kurumların temsilcileri vasıtasıyla AFAD koordinasyon ekiplerinin çalışmalarını sürdüğünü söyledi.

Dönmez, deprem anı itibarıyla bölgede elektrik ve doğal gaz kesintileri yaşandığını dile getirerek "Olay anı itibarıyla 74 bin 500 civarında abonenin elektriği kesildi. Fakat son 1 saatte çalışmalarımızı hızlandırdık. AFAD ekipleriyle koordinasyon içerisinde süratle elektrik verilmeye başlandı. An itibarıyla 17 bin 824 abonenin elektriği kesik. Onlar da süratle verilecek" diye konuştu.

Bayraklı ilçesinde de doğal gaz kesintisinin söz konusu olduğunu aktaran Dönmez, "Bu bölgede yaklaşık 3 bin civarında abonenin gazının kesik olduğunu söyleyebilirim. Bunlar da önümüzdeki saatlerde oradaki çalışmalara paralel olarak süratle tamamlanacaktır" şeklinde konuştu.