Bakan Ersoy'dan Kemer yangını açıklaması: Herhangi bir can kaybı ve yaralımız yok

Antalya Kemer’de çıkan orman yangınına müdahale 12 saattir devam ediyor. Antalya'nın Kemer ilçesindeki orman yangınının 120 hektarlık alanda etkili olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Şu anda bin 50 personel, 200’den fazla araç, 10 uçak ve 12 helikopter olmak üzere yoğun şekilde müdahale ediliyor. Herhangi bir can kaybı ve yaralımız yok, en az hasarla yangını gün içinde kontrol altına alıp söndürmeyi hedefliyoruz" dedi.

Bakan Ersoy'dan Kemer yangını açıklaması: Herhangi bir can kaybı ve yaralımız yok

Antalya’nın gözde turizm merkezlerinden Kemer’de çıkan orman yangını 12 saattir devam ediyor. Söndürme çalışmalarını yakından takip eden Bakan Ersoy, Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı'nda yangının son durumu hakkında bilgiler aldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dün gece 21.08 saatlerinde Kemer Değirmendere Mahallesi’nde orman yangını başladığını hatırlattı.

Bakan Ersoy'dan Kemer yangını açıklaması: Herhangi bir can kaybı ve yaralımız yok - Resim : 1

Havanın kararmasıyla gece hava müdahalesinin yapılamadığına değinen Ersoy, “Yangın yaklaşık gece boyunca 100 hektara yayıldı, sabah da 20 hektar yandı. Toplamda yangın 120 hektarlık alanda etkili oluyor. Günün ağarmasıyla birlikte Orman Genel Müdürlüğü, Antalya Valiliği ve itfaiyenin ekipleriyle havadan müdahale başladı. Gece boyunca karadan yangın bölgesi kuşatıldı. Burası Milli Park sınırları içinde olduğu için erişim zorluğu var. Gece boyunca müdahale edilecek orman yolları ekipler tarafından açıldı. Şu anda bin 50 personel, 200’den fazla araç, 10 araç ve 12 helikopter olmak üzere yoğun şekilde müdahale ediliyor. Herhangi bir can kaybı ve yaralımız yok, en az hasarla yangını gün içinde kontrol altına alıp söndürmeyi hedefliyoruz. Yerleşim bölgesine yangın sıçramış değil. Birkaç saat içinde kontrol alına alırsak hızlı şekilde soğutma çalışmalarına başlayacağız” diye konuştu.

"KEMER DEVLET HASTANESİ AYAKTA HİZMET VERİYOR"

Bakan Ersoy, Kemer Devlet Hastanesi’nde bir sıkıntı olmadığını, önlem amaçlı boşaltıldığını ve hastanenin ayakta hizmet vermeye devam ettiğini bildirdi.
Hızlı bir şekilde yangına müdahale edildiğini dile getiren Ersoy, Akdeniz çanağında bu süreci en iyi yöneten ülkenin Türkiye olduğunu kaydetti.