Bakan Fidan'dan Orta Doğu için Batı'ya net mesaj: Kendi çatışmalarınızı bu coğrafyaya taşımayın

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdülrahman El Sani ile Ortak Basın Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Biz bölge ülkeleri olarak üçüncü tarafların kendi çatışmalarını bu coğrafyaya taşımasını istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Fidan'dan Orta Doğu için Batı'ya net mesaj: Kendi çatışmalarınızı bu coğrafyaya taşımayın

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı ŞeyhMuhammed bin Abdülrahman El Sani ile Ortak Basın Toplantısı'nda konuştu..

Bakan Fidan'ın açıklamalarında yer alan satır başları:

"Bugün kıymetli mevkidaşım Şeyh Muhammed ile Filistinli kardeşlerimizin yaralarının sarılması için yapabileceğimiz ilave ortak adımları değerlendirdik.

"5 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIZ"

Kısa ve orta vadedeki hedefimiz olan 5 milyar dolarlık ticaret hedefimize ulaşacağız. Ticaret ve ekonomik ortaklık bilindiği gibi geçtiğimiz Şubat ayında TBMM'de onaylanmıştı.

Görüşmelerimizde askeri ve savunma sanayi alanındaki işbirliklerimizi de ele aldık. İsrail'in Gazze'de işlediği suçların tırmanma ve yayımla ihtimaline karşı daha önce de uyarıları yapmıştık. Bölge dışı güçlerin de Orta Doğu'da gelişmelere soğuk kanlı davranmaları gerekmektedir.

"İSRAİL'E DESTEK VERENLER DUR DEMELİ"

13 Nisan'da yaşananlar bizim için çok önemli dersler ortaya koydu. Biz bölge ülkeleri olarak üçüncü tarafların kendi çatışmalarını bu coğrafyaya taşımasını istemiyoruz. İsrail Başbakanı Binyamin Netahyahu'nun iktidarda kalabilmek için bölgemizi bir savaşa sürüklemeye çalıştığı aşikardır. ABD başta olmak üzere İsrail'e destek verenler dur demelidir."