Bakan Fidan'dan Avrupa Birliği mesajı: Daha cesur davranmalılar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, AB'ye "İlişkilerimizin ilerlemesi için gerekli iradeyi sergilemelerini ve daha cesur davranabilmelerini istiyoruz" dedi.

Bakan Fidan'dan Avrupa Birliği mesajı: Daha cesur davranmalılar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi ile görüştü. Bakan Fidan bu toplantıda Avrupa Birliği'ne çok net mesajlar verdi.  AB'yi daha cesur olmaya davet ederken, "Vize serbestisi sürecinde ilerleme kaydedilmesi de beklentilerimiz arasındadır." dedi.

Dışişleri Bakanı Fidan konuşmasından satıbaşları:

"Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin önünün açılması ilişkilerimizin üyelik perspektifi temelinde yeniden canlandırılması elzemdir. AB, Türkiye’yi müzakere eden bir aday ülke olarak görmeli ve ahde vefa etkisinin gereklerini yerine getirmelidir. İlişkilerimizin ilerlemesi için gerekli iradeyi sergilemelerini ve daha cesur davranabilmelerini istiyoruz"

"Vize serbestisi sürecinde ilerleme kaydedilmesi de beklentilerimiz arasındadır. Düzensiz göçle mücadelede de adil bir yük paylaşımı temelinde iş birliğine ihtiyacımızı yineledik."

"(ABD'ye çağrı) Bölgede özelikle Arapların YPG eliyle baskı altına alınma politikasına son verilmeli"

"(Suriye) Bölgede özelikle Arapların YPG eliyle baskı altına alınma politikasına son verilmelidir. YPG terörünün meşru bir güçmüş gibi gösterilmesi son bulmalı. Olmazsa, Deyrizor'da gördüğümüz çatışmalar sadece bir başlangıç."