Bakan Göktaş talimat verdi! Bakıcı otizmli gence şiddetten yargılanıyordu! Verilen cezaya itiraz edildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Mersin'de otizmli gence şiddet uyguladığı gerekçesiyle yargılanan, bakıcının davasında verilen karara itiraz etti. Bakanlığın, bakıcının tutuklanması için bir üst mahkemeye başvuracağı öğrenildi.

Bakan Göktaş talimat verdi! Bakıcı otizmli gence şiddetten yargılanıyordu! Verilen cezaya itiraz edildi

Mersin'de otizmli gence şiddet davasıyla ilgili gelişme yaşandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, davaya dahil oldu.

Mersin'de yatılı özel bir merkezdeki bakıcının yüzde 94 otizm raporu olan bir genci darbettiği iddiası üzerine gencin ailesi şikayetçi oldu. Savcılık, ilk duruşmada "basit yaralama" suçundan hakim karşısına çıkan sanığın tahliyesini talep etti.

DAVAYA BAKANLIK DAHİL OLDU!

Edinilen bilgiye göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın talimatı üzerine Bakanlık davaya müdahil oldu. Bakıcının "basit yaralama" değil, "eziyet" suçundan yargılanmasını talep eden Bakanlık, şahsın tutuklanmasını da istedi.

KARARA İTİRAZ EDİLDİ!

Karar duruşmasında ise mahkeme bakıcıya yaralamadan 8 ay verirken, kişinin beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumundan dolayı cezayı 12 aya çıkardı. Cezada indirim uygulanmazken, "eziyet" suçundan cezalandırılmaya yönelik şartların oluşmadığı belirtilerek bu talep reddedildi. Bunun üzerine Bakanlığın cezayı yeterli bulmadığı, karara itiraz ederek bir üst mahkemeye başvuracağı öğrenildi.