Bakan Güler ABD'li mevkidaşı ile görüştü! Suriye'deki son gelişmeler ele alındı

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile yaptığı telefon görüşmesinde Suriye'deki son gelişmeleri ele aldı.

Bakan Güler ABD'li mevkidaşı ile görüştü! Suriye'deki son gelişmeler ele alındı

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Suriye’deki son gelişmeler ele alındı. Bakan Yaşar Güler tarafından, Türkiye’nin DEAŞ’a karşı ABD ile ortak mücadeleye hazır olduğu ifade edildi. Her iki Bakan, bölgede icra edilen faaliyetlerde ABD ve Türk unsurlarının yakın koordinasyonunun önemini vurguladı.

ABD SAVUNMA BAKANI AUSTİN: "ABD'NİN TÜRKİYE'YLE BİRLİKTE ÇALIŞMA KARARLILIĞINI YİNELEDİM"
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Milli Savunma Bakanı Güler ile telefonda görüştüğünü bildirdi. Paylaşımda, "Bugün Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'i arayarak ulusal güvenlik ve savunmayla ilgili karşılıklı çıkarlarımızın olduğu meseleleri görüştük. ABD'nin DEAŞ'i yenilgiye uğratmak için birlikte çalışmaya devam etmeye ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamaya ilişkin kararlılığını yineledim." ifadeleri kullanıldı.