Bakan Güler, denizcilerin yeni yılını kutladı

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TCG GÖKOVA fırkateyninde görev yapan denizcileri ziyaret ederek, yeni yıllarını kutladı.

Bakan Güler, denizcilerin yeni yılını kutladı

Bahriyelilere hitaben konuşan Bakan Güler, denizcilerin yeni yılını kutlayarak, “Önceki yıllarda olduğu gibi 2023 yılı da bölgemizde ve dünyada çok yönlü gelişmelerin yaşandığı, artan risk ve tehditler nedeniyle güvenlik ortamının hızlı ve sürekli olarak değiştiği bir yıl olmuştur. Böylesine zorlu bir yılda Milli Savunma Bakanlığımız, devletimizin bekası, ülkemizin ve asil milletimizin güvenliği için tüm faaliyetlerini azim ve kararlılıkla sürdürmüştür.

Bu kapsamda şanlı ordumuz, son bir asrın en kapsamlı, en yoğun ve en etkili faaliyetlerini gerçekleştirerek özellikle terörle mücadelede destansı başarılar elde etmiş ve terör örgütünün hareket kabiliyetini bitme noktasına getirmiştir. Mehmetçiğin karşısında aciz kalan, çaresizliğe mahkûm olan teröristler, artık son çırpınışlarını vermektedir. Maalesef 22 Aralık’ta Pençe Harekâtı bölgesinde, 23 Aralık’ta ise Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmalarda 12 kahraman evladımız şehadet makamına ulaştı.

Şehit olan silah arkadaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı diliyorum. Vatan ve bayrak aşkıyla canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkacak; onların bizlere emaneti olan değerli ailelerinin daima yanında olacak; fedakârlıklarını şükran ve minnetle yâd edeceğiz” ifadelerini kullandı.