Bakan Işıkhan, memur maaş zammında müjdeyi duyurdu! Düzenleme torba yasayla yapılacak.

Türkiye'de milyonlarca memurun beklediği maaş zammı açıklamasında son dakika açıklaması geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur ve emekli maaşlarıyla ilgili torba yasa düzenlemesi yapıldığını duyurdu.

Bakan Işıkhan, memur maaş zammında müjdeyi duyurdu! Düzenleme torba yasayla yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti'nin Meclis Grup Toplantısı öncesi basın mensuplarıyla buluşarak açıklamalar yaptı. Milyonlarca vatandaşın merak ettiği memur maaşları hakkında da konuşan Vedat Işıkhan, "Bürokratlarımız çalışıyor. En düşük memur maaşı net 22 bin olacak" dedi.

Maliye Bakanlığı ile çalıştıklarını ifade eden Işıkhan, "Hedefimiz torba yasa ile paydaşlarımızı memnun edecek bir düzenleme yapmak. Şu an prosedüre bağlı kalmamız lazım ama Meclis tatile girmeden çıkarmayı düşünüyoruz” sözlerini söyledi.

ASGARİ ÜCRET NET 11 BİN 402 OLMUŞTU

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücretin 1 Temmuz 2023 itibarıyla brüt 13 bin 414, net 11 bin 402 liraya yükseltilmesi konusunda anlaşmıştı. Bakan Işıkhan, asgari ücretin yılın ikinci yarısında brüt 13 bin 414 liraya, net 11 bin 402 liraya yükseltildiğini bildirerek, kararın işçi, işveren ve hükümetin mutabakatıyla alındığını belirtmişti.

Işıkhan, "Geçtiğimiz 6 ayda 400 TL olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini önümüzdeki 6 ayda 500 lira olarak uygulamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.