Bakan Kacır görevi Mustafa Varank'tan devraldı

Yeni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, görevi Mustafa Varank'tan devraldı. Kacır açıklamasında, "Çıta çok yüksek, bunun bilincindeyiz." ifadelerini kullandı. Varank ise, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı önemli görevleri üstlenen bir bakanlık. Umarız ilerleyen zamanlarda bu bakanlığın adını daha da çok duyacağız." dedi.

Bakan Kacır görevi Mustafa Varank'tan devraldı

Yeni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, görevi Mustafa Varank'tan devraldı. Görev teslim töreninde iki isimde açıklamalarda bulundu.

Mustafa Varank'ın açıklamalarından satır başları:

5 yıllık görevimizin bugün itibarıyla sonuna geldik. Bu bir takım çalışmasıydı. Bir kısmı bizden önceki bakan arkadaşlarımızın başlattığı, bir kısmı da bizim dönemimizde gerçekleşen farklı ilkleri yaşadığımız bir dönem geçirdik. Elimizden gelen gayretle sayın cumhurbaşkanımızın hükümetinde çalışmaya gayret ettik. Bunları kendi başımıza gerçekleştirmedik, bizden önceki arkadaşlarımızın ekibiyle gerçekleştirdiği gibi biz de ekip arkadaşlarımızla bunları gerçekleştirdik.

Bakan Kacır görevi Mustafa Varank'tan devraldı - Resim : 1

Ben Türkiye'ye hizmet için canla başla çalışan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Mutluluğumuz kendi ekibimizden bir arkadaşımızın yola devam edecek olması. İnşallah Fatih bey, aynı hevesle buradaki tecrübelerini bakan koltuğunda devam ettirecek. Ben bu işi layığı ile yapacağına yürekten inanıyorum. Türkiye Yüzyılı'nı inşa ederken bu görevi başarıyla ifa edecektir.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı önemli görevleri üstlenen bir bakanlık. Umarız ilerleyen zamanlarda bu bakanlığın adını daha da çok duyacağız. Görevde olsak da olmasak da bu bakanlığa elimizden geldiği kadarıyla destek vermeye devam edeceğiz. Tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. İyi niyetle de çalışsak eksik ve hatalarımız olabilir. Böyle bir şey olduysa hem arkadaşlarımdan hem de aziz Türk milletinin affına sınıyorum. Tekrar Fatih'i çok tebrik ederek sizleri saygıyla selamlıyorum" dedi.

Bakan Kacır görevi Mustafa Varank'tan devraldı - Resim : 2

"ÇITA ÇOK YÜKSEK, BUNUN BİLİNCİNDEYİZ"

Kacır ise, "Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz etmek istiyorum. Değerli bakanımıza, bakanlığımızda ortaya koyduğu liderlik için şükranlarımı sunmak istiyorum. Yöneticilik çok kişiye nasip olur ama bunların bazılarına büyük işler yapmak nasip olur. Onların da ancak bazılarına milletimizin sevgisini kazanmak nasip olur. Sayın Bakanım siz Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olarak bütün bunları elde ettiniz. Bizlere de örnek bir Bakanlık dönemi geçirdiniz. Bu dönem çok büyük gururları hep birlikte müşahade ettik. Türkiye'nin Otomobili sizlerin döneminde gerçekleşti, uzaya İMECE'yi bu dönemde gönderdik. Çıta çok yüksek, bunun bilincindeyiz" dedi.