Bakan Kasapoğlu’ndan öğrencilere burs ve yurt müjdesi! Depremzede öğrenciler yurtlarda öncelikli olacak, kredileri bursa çevrilecek!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu duyurdu! Depremzede öğrencilere yurt ve kredi kolaylığı geliyor. Depremzede öğrencilerin yurtlarda öncelikli olacağını söyleyen Kasapoğlu "Bu hafta cumhurbaşkanımız ilan etti, depremzede öğrenciler, evi iş yeri hasarlı olan öğrenciler yurtlarımızda öncelikli olarak kalacak. Başvuru sürecinde onlardan başka kıstas istemeyeceğiz. Kredisi olanı bursa çeviriyoruz" ifadelerini kullandı

Bakan Kasapoğlu’ndan öğrencilere burs ve yurt müjdesi! Depremzede öğrenciler yurtlarda öncelikli olacak, kredileri bursa çevrilecek!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, A Haber'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Depremzede öğrencilerin yurtlarda öncelikli olacağını söyleyen Kasapoğlu "Bu hafta cumhurbaşkanımız ilan etti, depremzede öğrenciler, evi iş yeri hasarlı olan öğrenciler yurtlarımızda öncelikli olarak kalacak. Başvuru sürecinde onlardan başka kıstas istemeyeceğiz. Kredisi olanı bursa çeviriyoruz" ifadelerini kullandı

YURTLARDA KALAN DEPREMZEDELER

  O linç kültürünün hiçbir ahlak anlayışında yeri olamaz. Hiçbir vicdanla bağdaşamaz. Yerini yurdunu kaybetmiş insanlara tercihlerinden dolayı tepeden bakacaksınız. Buna asla müsade etmeyiz. Oy versin vermesin bu milletin her ferdi başımızın tacıdır. Çok ağır depremler yaşadık. Devlet millet kenetlenerek yaraları sarıyoruz. İlk andan itibaren tüm imkanları seferber ettik. Yurtlarımızı spor tesislerimizi seferber ettik. Hepsi başımızın tacı. Milletin mekanlarını millete açmak bizim için onur. Bakanlık olarak deprem bölgesinde bir iki orta hasarlı bina dışında hepsi sağlam. Diğer illerde de yurtları açtık. 300 binden fazla depremzede bu süreçte yurtlarımızda kaldı, kalıyor. Bizim yurtlarımız hizmetinde olmaya devam edecek onların.

 Bir pandemi süreci yaşadık. Yabancı misafirleri de o süreçte yurtlarımızda misafir ettik. Zorlu şartlara rağmen yurtlarımızı kullandık. Dünyanın otel zincirleri ile rekabet edecek kapasite. Yavaş yavaş oradaki depremzede nufus düşüyor. Binlerce genç yaz tatilini yurtlarda geçirdi. Gezin yurtlarda bedava kalın, dedik. 

 YURTLARDA ÖNCELİKLİ OLACAKLAR 

Yurt olayını da istismar etmeye kalktılar. Bunlar bizler için hizmet vesilesidir. Bu hafta cumhurbaşkanımız ilan etti, depremzede öğrenciler, evi iş yeri hasarlı olan öğrenciler yurtlarımızda öncelikli olarak kalacak. Başvuru sürecinde onlardan başka kıstas istemeyeceğiz. Direkt burs alma hakkı kazanacak. kredisi olanı bursa çeviriyoruz.