Bakan Koca açıkladı! Türkiye’den Fas’a yardım eli: 40 kişilik personel deprem bölgesine gitmek için hazır

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Fas’ta meydana gelen depremin ardından bölgeye gönderilmek üzere ilaç ve ekipman hazırlandığını belirterek, “Travma eğitimi almış 40 kişilik UMKE ve UMKE ATAK personeli bölgeye görevlendirilmek üzere hazırda bekletilmektedir” dedi.

Bakan Koca açıkladı! Türkiye’den Fas’a yardım eli: 40 kişilik personel deprem bölgesine gitmek için hazır

Fas’ta önceki gün 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Son bilgilere göre 2 bin 122 kişinin öldüğü depremde, 2 bin 421 kişi yaralandı, 1404'ünü durumunun ise ağır olduğu açıklandı. Felaketin ardından Türkiye  de harekete geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesine gönderilmek üzere ilaç ve tıbbi cihazların hazırlandığını ifade etti.

Bakan Koca açıkladı! Türkiye’den Fas’a yardım eli: 40 kişilik personel deprem bölgesine gitmek için hazır - Resim : 1

“40 KİŞİLİK EKİP HAZIRDA BEKLETİLMEKTEDİR”

Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, travma eğitimi almış 40 kişilik UMKE ve UMKE ATAK personelinin de bölgeye gitmek için hazırda bekletildiğini ifade ederek şunları kaydetti:

 “Faslı kardeşlerimiz için hazırız. Fas’ın Marakeş şehrinde yaşanan ve şiddeti sonradan 7 olarak açıklanan deprem sebebiyle Bakanlığımızca deprem bölgesine ekip ve ekipman gönderilmesi için görüşmeler başlatılmış; acil müdahale üniteleri, jeneratörler, tıbbi sarf malzemeleri, ilaçlar ve gerekli tıbbi cihazlar hazırlanmıştır. Travma eğitimi almış 40 kişilik UMKE ve UMKE ATAK personeli bölgeye görevlendirilmek üzere hazırda bekletilmektedir.”