Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’de ilk, dünyada dördüncü olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de şehirlerin tamamına dair gelecek planlarını açıkladı.

Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’de ilk, dünyada dördüncü olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  Sıfır Atık çatısı altında yüzlerce yeni çevre projesini iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yürüttüklerini dile getirerek, Akıllı Şehirler Eylem Planı'nın, Türkiye’de ilk, dünyada ise Amerika, Hollanda ve Avustralya’dan sonra dördüncü olma özelliğini taşıdığı açıklamasında bulundu.

Geliştirdikleri projelerle ilgili bilgi veren Kurum, "Akıllı Şehir uygulamalarıyla, tüm illerimiz birbirine entegre olacak. Adeta şehirlerimiz birbirleriyle konuşacak. Yani Artvin’de öncelikli sorun, iklim değişikliğinden kaynaklanan aşırı yağışlara bağlı sel felaketi ise çalışmalarımızı bu yöne kaydırıyoruz. Artvin’in trafik sorununu ise ikincil sorun olarak çözüyoruz. Şehrin ulaşım sorunu birinci sıradaysa ulaşımı öne alıyor, sağlıksa sağlığı öne alıyoruz” diye konuştu.

Belediyelerin yüzde 97’sinde akıllı şehirlere ilişkin bir izleme sistemi olmadığı için şehirlerin olgunluk seviyelerini ölçtüklerini belirten Kurum, “İstanbul’da atık toplama ve taşıma maliyeti 1 milyar TL’nin üzerinde" dedi.