Bakan Mehmet Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi arttı

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinde bir artış görmekten memnuniyet duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Mehmet Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi arttı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının ülkeye olan ilgisine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

"ÖZ SERMAYE VE BORÇ ANLAŞMALARINDA ARTIŞ"

"Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinde bir artış görmekten memnuniyet duyuyoruz" diyen Şimşek, yaptığı ingilizce paylaşımda, önümüzdeki üç yıl içinde artması beklenen GCC ülkelerinden gelen DYY girişlerine ek olarak, öz sermaye ve borç anlaşmalarında bir artış görüldüğünü ifade etti.

Yakın zamanda kamuya duyurulan birkaç işlemi önemle vurgulayan Şimşek, "İlk olarak, Yapı Kredi hisselerinin bu hafta kurumsal yatırımcılara başarılı bir şekilde arzı: 250 milyon dolar - son 3 yıldaki en büyük özsermaye arzı. 5 kattan fazla talep ve 40'a yakın ABD ve Avrupalı Yatırımcı" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'YE YAPILACAK UZUN VADELİ YATIRIMLAR POLİTİKALARIMIZI DESTEKLEYECEK"

İkinci olarak MNG Kargo'nun DHL tarafından satın alınmasını anımsatan Şimşek, "Üçüncüsü, geçen hafta Rönesans Enerji ile TotalEnergies arasındaki ortaklık" dedi.

Tüm bu işlemlerin, Türkiye'ye ve sağlam makroekonomik politikalar uygulama çabalarımıza duyulan güveni gösterdiğini belirten Şimşek, "Türkiye'ye yapılacak uzun vadeli yatırımlar, politikalarımızı destekleyecek, Lira'da istikrara kavuşacak ve son dönemde başlatılan mali ve parasal sıkılaştırmanın büyüme üzerindeki etkisinin daha hafif olmasını sağlayacaktır" ifadelerine yer verdi.