Bakan Nebati'den kredi paketinin ardından konut fiyatlarını yükseltenlere sert uyarı!

Bakan Nureddin Nebati, Konut Finansmanı Projesi'nin açıklanmasından sonra konut fiyatlarını yükseltenlere tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Bakan Nebati, "Vatandaşlarımızı mağdur etmeye kalkışanlar hakkında ilgili her adımı atacak, asla müsamaha göstermeyeceğiz.'' dedi.

Bakan Nebati'den kredi paketinin ardından konut fiyatlarını yükseltenlere sert uyarı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Konut Finansman Projesi'nin ardından fırsatçılar konut fiyatlarını bir anda katlamaya başladı. Vatandaşların yükselen konut fiyatlarına tepki göstermesinden sonra hükümet, harekete geçti. Konu hakkında bir açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, fırsatçılarla ilgili gerekli adımların atılacağını dile getirdi.

"Projenin amacı uygun maliyetle ev sahibi olmak''

Bakan Nebati, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Konut Finansmanı Projesi'nin temel amacı uygun maliyetle ev sahibi olma avantajının yanı sıra vatandaşlarımızı konut fiyatlarındaki dalgalanmalardan korumaktır.

"Fahiş artışları yakından takip ediyoruz'' 

Yine aynı şekilde, vatandaşlarımızın konut fiyatlarındaki artışlardan etkilenmemeleri için KOBİ ve KOBİ dışı inşaat firmalarına 1 yıl boyunca konut satış fiyatlarını sabit tutmaları kaydıyla belirli bir kaynak ayrılmıştır. Tüm bu çabalara rağmen, bazı internet sitelerinde birtakım fırsatçıların serbest piyasa ilkesiyle asla bağdaşmayacak bir şekilde konut fiyatlarında gerçekleştirdiği "fahiş" artışları çok detaylı bir şekilde yakından takip ediyoruz.

"Asla müsamaha göstermeyeceğiz''

Kararlılıkla ifade etmek isterim ki fahiş fiyat artışlarına karşı var gücümüzle çalışarak devreye aldığımız uygulamalar üzerinden fırsatçılık yapmaya, vatandaşlarımızı mağdur etmeye kalkışanlar hakkında ilgili her adımı atacak, asla müsamaha göstermeyeceğiz."

Bakan Nebati'den kredi paketinin ardından konut fiyatlarını yükseltenlere sert uyarı! - Resim : 2

Bakan Nebati'den kredi paketinin ardından konut fiyatlarını yükseltenlere sert uyarı! - Resim : 3