Bakan Özer: Matematik seferberliği başlattık

Candaş Tolga ile Az Önce Konuştum programına Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuk oldu. Bakan Özer canlı yayında matematik öğrenme yaklaşımını değiştireceğini bir Matematik seferberliğinin başlatıldığını açıkladı. MEB #MatematikSeferberliği etiketiyle sosyal medyadan duyurdu.

Bakan Özer: Matematik seferberliği başlattık

tv100 ekranlarında Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuk oldu. 

Türkiye'nin fen okuryazarlığıyla ilgili problemninin büyük oranda çözüldüğünü söyleyen Özer açıklamalarına şöyle devam etti; "Fen okuryazarlığında Türkiye'deki problem büyük oranda çözülse de matematik okuryazarlığında iyilşme olmasına rağmen hala problemler var. Bunun bir çok nedeni var. Bu yüzden bu konuya bir matematik seferberliği içerisinde TUBİTAK ile yüksek öğretim kurumlarıyla, uzmanlarla, paydaşlarla bir araya gelerek sorunu çözme konusunda çalışmalarımız devam ediyor. 

Yani özetlemek gerekirse yaşamdan kopuk bir matematik değil de yaşamla iç içe olan bir matematik ve mümkün olduğu kadar küçük yaşlarda eğtimin ilk kademelerinde çok daha somut olan oynayarak, görerek, yaşayan ilişkilerin farkındalığıyla görünür kılınmasıyla ilgili ve matematik atolyeleri gibi eğitim kademesi arttıkça gittikçe soyutlaştırmasını sağlamak. 

Çok ciddi bir gelişmeyle uzun soluklu bir çalışma olacak. Burda amacımız matematiği korkulu rüya olmaktan ziyade herkesin sevmesi öğrenmesini sağlayacak bir noktaya getirmek. Matematiği hepimizin öğrenmesi gerekir. 

Matematik olmadan süreçleri yönetmeniz yorumlayabilmeniz mümkün değilrdir.