Bakan Pakdemirli ile CHP'li Mahmut Tanal arasında 'döner' polemiği

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın kendisine yönelik 'Et döner işine girdiği' iddialarıyla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,"Tamamen asılsız, mesnetsizdir, iftira niteliğindedir" dedi.

Bakan Pakdemirli ile CHP'li Mahmut Tanal arasında 'döner' polemiği

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Twitter hesabından bir dizi paylaşımda bulunarak Bakan Pakdemirli hakkında şunları yazdı:

"Bir iddiaya göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin et döner işine girdiği, şube sayısını arttırarak hızla büyüyen döner restoran zincirine ortak olduğu söyleniyor. Bu şirketin İŞKUR üzerinden eleman aldığı öne sürülüyor.

Ayrıca bu döner restoran zincirinin rakiplerinin, piyasanın altında bir fiyatla döner sattığı iddia ediliyor. Ortada izaha muhtaç bir durum var. Sn. Bakan Pakdemirli, lütfen çıkın kamuoyuna açıklama yapın. Kafalardaki soru işaretlerini giderin.

Şayet bu şirketin sizinle bir ortaklığı, yakınlığı, bağlantısı yoksa, sizin adınız kullanıyorsa, bu konuda da kamuoyunu aydınlatın. Bu şirket devlet gücünü arkasına almışsa, birtakım ayrıcalıklar tanınıyorsa onu da bilelim."

Bakan Pakdemirli ile CHP'li Mahmut Tanal arasında 'döner' polemiği - Resim : 2

 

Bakan Pakdemirli de söz konusu iddiaların "kabul edilemez" olduğunu belirterek şunları söyledi:

 "CHP İstanbul Milletvekili Sayın Mahmut Tanal sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, kamuoyu nezdinde şahsım hakkında küçük düşürücü ve itibar suikastı yapan birtakım iddialarda bulunmuştur. Bu iddialar tamamen asılsız, mesnetsizdir, iftira niteliğindedir. Bunlar tamamen kamuoyuna yönelik 'çamur at izi kalsın' mantığıyla yapılan iddialardır. İddia makamı iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Söz konusu kişinin hakkımdaki iddialarını ispatlamaması veya düzeltmemesi halinde avukatlarım aracılığıyla hukuki süreci başlatacağımı kamuoyuna beyan ederim."