Bakan Pakdemirli yerli traktör için tarih verdi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manisa'da katıldığı toplantıda yerli traktör için net tarih verdi.

Bakan Pakdemirli yerli traktör için tarih verdi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, salgından dolayı geciken elektrikli traktörün 3 ay içinde banttan ineceğini açıkladı. Bakan Pakdemirli, büyük tasarruf sağlayacak olan elektrikli traktörle ilgili, “Dünyada Türkiye’den başka seri üretime hazır bir elektrikli traktör platformu yok” dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen ‘Covid-19 Süreci ve Sonrasında Gıda Sektörü Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek’in açılış konuşmasının ardından konuşan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa’nın geçen yıl 4 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini ve bunun içinde tarım ve işlenmiş gıda ürünlerinin önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

16 bin 596 işletme mevcut

Vali Karadeniz, “257 milyon dolar kuru meyve ve mamulleri, 114 milyon dolar meyve sebze mamulleri, bu ürünleri 81 milyon dolar değerinde hububat, 38 milyon dolarlık yaş sebze meyve ve 30 milyon dolar zeytin ve zeytinyağı ihracatı yapılan başlıca ürünlerimizdir. Bu ihracatımızı sağlayan ilimizde Tarım Bakanlığının görev alanına giren 16 bin 596 adet işletme mevcut. Bunlardan 576 tanesi yem işletmesi, 16 bin tanesi de gıda üretim, toplu tüketim ve satış işletmesidir” dedi.