3 bakandan yangın açıklaması

Türkiye'nin 7 ilinde çıkan orman yangınıyla ilgili 3 bakan ortak açıklamada bulundu. Bakan Pakdemirli, "Güvercinlik'te 1 otel tahliye ediyor" dedi. Bakan Kurum, hasar tespit çalışmalarının başladığını söylerken Bakan Çavuşoğlu ise, AFAD'ın koordinasyonunda bir lojistik merkezi oluşturuldu" dedi.

3 bakandan yangın açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli

- Güvercinlikte bir otelin boşaltılması tahliyesi söz konusu oldu ve tahliye başladı.

- Tüm bu yangınlara 3 uçak 38 helikopter 472 arazöz ve toplamda tüm kurumlardan katılan aşağı yukarı 4000 personelle Bu yangınlarla mücadele ediyoruz.

- 183 vatandaşımız toplamda bu yangınlardan etkilendi 15'i taburcu oldu ve buradaki Manavgat Devlet Hastanesi'nde de 10 Entübe arkadaşımız ihtiyaten başka bir hastaneye taşındı 

- Malesef Antalya’da 3 can kaybımız var

- Yangınların sebebi ile alakalı Elbette dediğim gibi bizim şu anda yangınların sebebinden çok yangınların söndürülmesi bizi daha çok alakadar ediyor.

- Ama sebebi ile ilgili çok yönlü soruşturma ve Araştırma ilgili kolluk kuvvetleri ve adli merciler tarafından yapılıyor. 

- Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: "Hasarlarla ilgili ilk tespitlerimize göre 150 büyükbaş, bin küçükbaş, 6 bin dekar tarım arazisi ve 500 dekar ağırlıklı muz serasında zarar var."

- Meteoroloji Bolu Aktaş söyleyebileceğim yüksek suratlı rüzgarın şu anda hala devam et söz konusu ancak ilerleyen saatlerde değişen yönde ve azalan Rüzgar sürati ile beraber En azından Antalya tarafında ve şartların biraz da lehimize olabileceğini söylüyorum. 

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum

- Ben de yangın sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.

- Sayın bakanımız da açıkladılar devletin tüm imkanları antalyamız için Manavgat kırmızı için seferber edilmiş durumda tüm ekiplerimiz sahada lar ve 117 gün 24 saat esasına ilişkin çalışıyorlar.

- Rize Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak bir taraftan ekiplerimiz Orman Genel müdürlüğümüz kapatınız Kızılay'ın uzun temiz rama kurtarma ve yangın söndürme faaliyetlerini yürütürken

- Diğer taraftan sönen yangın yerlerine ilişkinde hasar tespit çalışmalarında bakanlığımız ekiplerince yapmaya başladık şu an sahada ilan 30 ekibimiz mobil laboratuvarımız araçlarımız hepsi sahada lar ve bir fiil İnşallah en kısa zamanda yangının söndürülmesi ile birlikte hasar tespit çalışmalarında tamamlıyor olacağız.

 - Evrenseki Mahallesi'nde kalemler Mahallesi'nde yavrudoğan Mahallesi'nde Çolaklı ve Yeniköy mahallelerinde hasar tespit çalışmaları başlatılmış durumda ve Bu çerçevede 76 Yapı 155 bağımsız bölüm incelendi

- Bu çerçevede de 77 bağımsız bölümün yanarak acil ağır hasarlı veya Yıkık olduğu tespiti yapıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

- Vatandaşlarımıza yardımları zamanında ulaştırmak için AFAD'ın koordinasyonunda bir lojistik merkezi oluşturuldu.

- 6 noktada Kızılay sıcak yemek servisi yapıyor, diğer giyecek gibi acil ihtiyaçların karşılanması için muhtarlarla bir iletişim ağı oluşturuldu.