Bakan Pekcan: İhracatta kayda değer performansla devam ediyoruz

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından, "Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı" Prestij Kitabı'nın tanıtım toplantısı düzenlendi. Ticaret Bakanı Pekcan, "İhracatta kayda değer bir performansla yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Bakan Pekcan: İhracatta kayda değer performansla devam ediyoruz

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından, "Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı" Prestij Kitabı'nın tanıtım toplantısı düzenlendi. Ticaret Bakanı Pekcan, "Pandeminin getirdiği olumsuz ticaret ortamına rağmen, bu yıl da ihracatta kayda değer bir performansla yolumuza devam ediyoruz. Sadece mevcut ihracat performansımız değil, yakın geleceğe yönelik sinyaller de olumlu seyrediyor" dedi.

İhracatı tabana yaymak ve genişletmek hedefinde olduklarını dile getiren Bakan Pekcan, “Bu açıdan bakıldığında iyi bir noktadayız. Toplam ihracatımızda mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin payı yüzde 56.3. 2018 yılında ilk kez ihracatçı sayımız, ithalatçı sayımızı aşmış bulunmakta ve bu 2019-20’de de devam etmektedir. Tabana yayılmada devlet desteklerinin önemli bir rolü bulunuyor ve sonuç aldığımızı görmekten memnuniyet duyuyorum” dedi.