Bakan Selçuk açıkladı! Yüz yüze eğitime yüzde 80'lere yakın katılım var

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimde katılımın yüksek olmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Yüzde 80'lere yakın bir katılım var. Bu katılımı bizim beklentimizin üstünde olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Bakan Selçuk açıkladı! Yüz yüze eğitime yüzde 80'lere yakın katılım var

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, okuduğu ilkokul olan Gölbaşı Emirler İlkokulu'nda düzenlenen "Birleştirilmiş Sınıflarda Görev Yapan Öğretmenlerin  Mesleki Gelişim Programı"nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Emirler İlkokulu'na 5 yaşında başladığını anlatan Selçuk, Sabancı  Vakfı iş birliğinde başlattıkları projenin de köy okullarında görev yapan ve  okuyan öğrencileri desteklemek için hayata geçirildiğini ifade etti.

Yaklaşık 7 bin öğretmenle asgari 56 saat süren bir eğitim  yaptıklarını, programın kitaplarının hazırlandığını aktaran Selçuk, "Bunu da  benim okuduğum köy okulunda yapmayı özellikle istedik. Öğretmenlerimizle yaptığım  temas sonucunda gerçekten çok yararlı bir çalışma olduğunu gördük. Benim kendi  okuduğum okula dönüşüm ve bir köy okulunda okumam dolayısıyla bütün köy  okullarını ilkokullar ve ortaokullar dahil olmak üzere 5 tam gün eğitim, öğretime  açtık. Eğer İl Hıfzıssıhha Kurullarının özel bir sınırlaması olmazsa bütün  okullarımızı eğitim öğretime açtık. Onun için de köy okullarındaki çocuklarımızın  herhangi bir eksiği kalmaması noktasında her türlü tedbiri almaya devam  ediyoruz." diye konuştu.

"OKUL DAHA KONTROLLÜ BİR ORTAMDIR"

Yüz yüze eğitime geçişte üçüncü aşamada 5'inci ve 9'uncu sınıfların  okullara başlamasına ilişkin bir soru üzerine Selçuk, "5 ve 9'uncu sınıflar  pedagojik olarak belirli bir öğretim kademesinden, yani ilkokul ve ortaokuldan  bir üst kademeye geçişteki ilk senedir. Henüz yeni öğretmenlerle tanışma, yeni  bir müfredatla karşılaşma aşamasındalar. Onların erken başlaması çok önemliydi."  değerlendirmesinde bulundu.

Eğitim ve öğretim yılının uzun bir dönem, bir maraton koşu olduğunu  vurgulayan Selçuk, şunları kaydetti:

"Aşama aşama, salgının seyrine bağlı olarak sınıfları kademe kademe  açacağız. Bunu da çok büyük bir kontrol içinde yapıyoruz. Birçok ülkede olduğu  gibi bütün sınıfları her gün açmak ve maskesiz bir şekilde açmak şeklinde bir  tercih değil de belirli sınıfları ve yaşları istatistiklere bakarak, bilim  insanlarının ortaya koyduğu kanıtlara bakarak, aşama aşama, kontrollü bir şekilde  açmayı tercih ettik. Bu da devam ediyor.

Bizi en çok mutlu eden okula devam eden çocuklarımızın kendilerinde ve  ailelerinde bir artış olmadığı gibi bir azalmanın söz konusu oluyor olması da  bizi ayrıca mutlu ediyor. Okul daha kontrollü bir ortamdır. Tatil yerinden,  sokaktan, çarşı pazardan çok daha kontrollü bir yerdir. Bundan dolayı da bilimsel  verilere dayalı ortaya koyduğumuz görüşün gerçekleşmesi bizi ayrıca memnun etti. Yüzde 80'lere yakın bir katılım var. Bu katılımın bizim beklentimizin üstünde  olduğunu söyleyebilirim. Genel olarak tüm kademelerde yüzde 70'in üstünde bir  katılım var. Ama bazılarında yüzde 90'lara varıyor, bazılarındaysa yüzde 75'lerde  kalıyor. Genel olarak yüzde 80'lerde bir katılım var."

Selçuk, 5'inci ve 9'uncu sınıfların usul ve esaslarının da diğer  sınıflarla benzer olacağını vurgulayarak yarın bu konuda bir tebliğ  yayınlanacağını ve hangi sınıfta hangi derslerin, kaçar saat olacağına ilişkin  daha ayrıntılı bilgilerin paylaşılacağını sözlerine ekledi.