Bakan Selçuk: İşyerlerinin kısa çalışma uzatmasında, başvuru azaldı!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kısa çalışma ödeneğinden yararlanan işyerlerinin, uzatma için başvurmadığı işçi sayısının 2 milyon 293 bin kişiye ulaştığını belirtti.

Bakan Selçuk: İşyerlerinin kısa çalışma uzatmasında, başvuru azaldı!

Sigorta ve vergi borçlarında yapılandırma için açıklamalarda bulunan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kısa çalışma ödeneğinden yararlanan işyerlerinin kısa çalışma uzatması için başvurmadığı işçi sayısının 23 Eylül itibariyle 2 milyon 293 bin kişiye ulaştığını belirtti. Halen devam eden firmaların ise yoğun olarak turizm ve ulaştırma sektörlerinde olduğunu kaydetti.

Diğer yandan iş dünyasının beklediği borç ertelemeleri için Selçuk “Ekim sonundaki rakamları, normalleşme işaretlerini görelim, Hazine ve Maliye ile birlikte karar veririz” diyerek, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile henüz bir görüşme yapmadıklarını söyledi.

“Yeniden yapılandırma, vergisini, primini düzenli ödeyenleri rahatsız ediyor, bunun farkındayız” diyen Zehra Zümrüt Selçuk, buna karşılık, salgının etkisinden kaynaklı olarak çok yoğun taleplerin kendilerine ulaştığını kaydetti. “Ekim sonundaki rakamları, normalleşme işaretlerini bir görelim. Rakamlara bakalım. (Hazine ve Maliye ile) birlikte karar veririz. Henüz daha görüşmedik. Bildiğiniz gibi sigorta primleri ve vergiyle ilgili yeniden yapılandırmaların birlikte olması gerekiyor” diyen Selçuk, “Bu zor bir yıl oldu. 9 aylık bir tahsilat.. Pandemiden dolayı bir kısmını almakta zorlanabiliriz. Normalleşmenin rakamlarını, işaretlerini bir görmek lazım. Ekim ayını görmek lazım, okulların da açılmasıyla -hepsi açılmıyor- her şey biraz daha yerine oturmuş olacak. Bunu görmek gerekli” diye konuştu.

Zehra Zümrüt Selçuk, salgında alınan önlemlerdeki gelişmelere bağlı olarak normalleşmenin işaretlerinin görüldüğünü vurguladı.