Bakan Selçuk merak edilen soruları yanıtladı: Sınavda çıkacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk koronavirus sūrecinde aksayan ders ve sınavlara yönelik açıklamasında LGS ve YKS sınavlarında öğrencilerin sorumlu olacağı konularla ilgili eleştirilere yanıt verdi.

Bakan Selçuk merak edilen soruları yanıtladı: Sınavda çıkacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk koronavirus sūrecinde aksayan ders ve sınavlara yönelik açıklamasında LGS ve YKS sınavlarında tüm müfredattan sorumlu olup olmama tartışmalarına yanıt verdi.

Bakan Selçuk, eğitim sisteminde uzun va orta vadeli hedeflere yönelik kararlar aldıklarını söyleyerek, "Üniversite sınavına girecek çocuklar, zaten hep rapor alıp evde kalmayı tercih eden çocuklarımızdı. Ama bu sene öğretmenlerle buluşma konusunda biraz sıkıntımız var. Televizyonda akademik destek yazılımında hafta sonu konu anlatımları ve soru çözümlerime kadar her konu işleniyor. Orada işlenmeyen hiçbir konu yok ki sınavda sorulacak olsun" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Biz her zaman olduğu gibi esnek davranmak durumundayız" diyerek şöyle konuştu: Riski gördüğüm anda en yüksek seviyede fren yapıyorum. Yarın okul açılsın denmesi durumunda her şeye hazırlıklıyız. Risk varsa biz orada yokuz geride duruyoruz, Çözüm varsa hemen ileri atılıyoruz, asla geri durmuyoruz.