Bakan Soylu açıkladı! Bursaspor-Amedspor maçında tribünlerce açılan 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' pankartlarına soruşturma

İçişleri Bakanı Soylu, olaylı geçen Bursaspor ile Amedspor maçında ‘Yeşil’ lakaplı Mahmut Yıldırım, JİTEM'in kilit isimlerinden ‘Pala’ lakaplı Cem Ersever ile faili meçhul ölümlerin sembolü Beyaz Toros afişlerinin tribünlerde açılmasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Bakan Soylu açıkladı! Bursaspor-Amedspor maçında tribünlerce açılan 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' pankartlarına soruşturma

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Bursaspor ve Amedspor'un karşı karşıya geldiği maçta olay çıktı. 

Bursaspor-Amedspor maçı öncesinde sahaya ısınmaya çıkan Amedspor oyuncularına tepki gösterilerek yabancı cisim fırlatıldı. Ayrıca, Bursasporlu taraftarlar faili meçhul cinayetlerle gündeme gelen “Beyaz Toros" ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın pankartlarını açtı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, pankartlarla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

"FUTBOL SEYRİNİN DIŞINDAKİ GÖRSELLER KABUL EDİLEMEZ" 

Bakan Soylu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bursa’daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır." sözlerini kullandı. 

Bakan Soylu açıkladı! Bursaspor-Amedspor maçında tribünlerce açılan 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' pankartlarına soruşturma - Resim : 1