Bakan Soylu: Bu ülkenin dağlarında bir tek terörist bırakmayacağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanlığını ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, "Türkiye'deki dağlarda terörist sayısı son 6 yılda 15 Temmuz'dan sonra Cumhurbaşkanımızın yönetimindeki bu teröre karşı ortaya konulan bütün operasyonlarda çift rakamlı sayıya düştü. 29 Ekim 2023’de bu ülkenin dağlarında bir tek terörist bırakmayacağız” diye konuştu.

Bakan Soylu: Bu ülkenin dağlarında bir tek terörist bırakmayacağız

Deprem bölgesinde 3 milyona yakın kişinin çadırda yaşadığını söyleyen Soylu, “Büyük bir deprem yaşadık. Bu depremden daha büyük bir afet bunu afet tanımıyla da anlatabilmek kolay değil. Şehirler alt üst oldu. 50 bin 500’e yakın insanımızı burada kaybettik. Bizim inancımıza göre onlar hükmen şehittirler. Oradaki hemşerilerimiz enkaz altında yaralandılar. İyileşenler oldu. Hala hastanede tedavi görenler var. Allah her birine acil şifalar versin. Şu ana kadar 727 bin çadır kuruldu. 2 milyon 900 bin insan bu çadırların içerisinde hayatlarını devam ettiriyor” şeklinde konuştu.

SOYLU'DAN TERÖRLE MÜCADELE AÇIKLAMASI

Terörle mücadelede bilgi veren Bakan Soylu, “Terörle olan bu mücadele devam etmemiş olsaydı, Hakkari’nin karşısındaki Hakurk'tan, Hatay'ın karşısındaki Afrin'e kadar bir terör koridoru kuracaklardı. Buna müsaade edilmedi. Bugün ne diyorlar? Tayyip Erdoğan gitsin diyenler, bugün ne diyorlar, Kuzey Irak'ta Kuzey Suriye'de operasyonlar sona erecek diyorlar. Ne olacak biliyor musunuz? Orası PKK'nın ve PYD'nin Türkiye'yi tam anlamıyla büyük bir maliyetle karşı karşıya bırakabilmek için kullandığı bir alan haline gelecek."

"ORADA BİR TEK AY YILDIZLI BAYRAK VAR"

"PKK'yı çökertme operasyonumuza engel olacak. Bundan 5-6 yıl önce Kato Dağı'na gittiğimde oradaki mağaralarda yüzlerce terörist eğitim alıyordu. Şimdi orada bir tek ay yıldızlı bayrak var. Tendürek Dağı'nın tepesinde ay yıldızlı bayrak var. Türkiye'deki dağlarda terörist sayısı son 6 yılda 15 Temmuz'dan sonra Cumhurbaşkanımızın yönetimindeki bu teröre karşı ortaya konulan bütün operasyonlarda çift rakamlı sayıya düştü. 29 Ekim 2023’de bu ülkenin dağlarında bir tek terörist bırakmayacağız” diye konuştu.